KAD JE OTROV POČEO DA SE ŠIRI, DEČAK SE SMRTNO PREPLAŠIO! Ujela ga zmija za prst, očevici do detalja opisali horor koji je proživeo

Autor:

Vesti

20.08.2023

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petnaestogodišnji dečak iz Svilajnca oporavlja se na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Kragujevac, a njega je u noći između petka i subote ujela zmija.

KAD JE OTROV POČEO DA SE ŠIRI, DEČAK SE SMRTNO PREPLAŠIO! Ujela ga zmija za prst, očevici do detalja opisali horor koji je proživeo

Foto: Shutterstock

Hitna pomoć na terenu

Prema kliničkoj slici koja se razvila, lekari su uvereni da je dečaka ujela otrovnica koja kako saznajemo još uvek nije pronađena.

- Mladići su te večeri ispratili drugaricu kući i u povratku i seli na klupu. Drug koji je bio sa njim kaže da su zmiju primetili tek kada je ujela drugog dečaka. On je i dalje smrtno preplašen, i tvrdi da zmija nije bila prevelika i da je odavala utisak da je povređena. Definitivno je bila na klupi pre nego što su na nju seli, ali u mraku nisu obraćali pažnju. Možda je čak i seo na nju ili je u mraku prignječio rukom - ispričao je za Kurir mladić koji je iste večeri u Svilajncu bio sa grupom sugrađana koji su pretraživali teren u potrazi za otrovnicom, ali je nisu našli.

Tinejdžer koji je iz Svilajnca sanitetom u pratnji majke dovezen u Kragujevac je na prijemu bio komunikativan i raspoložen.

- Dečak je na prstu leve ruke imao dva uboda oivičena crvenilom i otokom. Hiperemija se veoma brzo razvijala duž cele šake, a potom podlaktice i na kraju cele ruke. Takav razvoj kliničke slike viđamo samo u slučajevima ujeda otrovnice. Odmah na prijemu, dečaku je dat antitoksin, odnosno antiviperinum serum, uz propratnu terapiju i praćenje. Pacijent se dobro oseća, sve vreme je hemodinamički i respiratorno stabilan - kažu na Infektivnoj klinici KC Kragujevac. Ističu da je reakcija bila pravovremena, inače ovakvi slučajevi mogu da budu fatalni, piše Kurir.

Podsećamo, incident se dogodio u Svilajncu u subotu nešto iza ponoći kada je mladić u pratnji medicinskog osoblja sanitetom dovezen u Klinički centar u Kragujevcu gde je istog trenutka dobio serum, otprilike sat i po nakon "susreta" s otrovnicom.

Kako saznajemo oporavak mladića protiče zadovoljavajuće ali je on je dalje pod medicinskim nadzorom u Kragujevcu. Lekari planiraju njegov skori otpust na kućno lečenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading