SENZACIJA! Mogući rival Srbije na Mundobasketu POBEDIO kandidata za MEDALJU!

Autor:

Sport

19.08.2023

03:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč obeležio povratak velike NBA zvezde u nacionalni tim.

SENZACIJA! Mogući rival Srbije na Mundobasketu POBEDIO kandidata za MEDALJU!

Foto: printscreen/youtube

Košarkaška reprezentacija Dominikanske Republike napravila je veliko iznenađenje i pobedila selekciju Kanade u prijateljskom meču rezultatom 94:88.

Utaskmicu je obeležio povratak u nacionalni tim jednog od najboljih NBA asova, Karla Entonija Taunsa, koji je ponovo zaigrao za Dominikance.

Iako je "zemlja javorovog lista" uvrštena, uz SAD i Francusku, u najuži krug kandidata za osvajanje medalje na predstojećem Mundobasketu, doživela je drugi šamar u sklopu priprema i novi poraz.

Prethodno su izgubili i od jake Nemačke, dok su pobedili Novi Zeland i aktuelne svetske i evropske šampione, reprezentaciju Španije.

Figureoa je bio najefikasniji sa 20 poena, Tauns je dodao 18 koševa i šest skokova, Anhel Delgado je imao dabl-dabl postigavši 10 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karl Entoni Tauns

Bio je to prvi meč za Taunsa u svojoj reprezentaciji posle tačno decenije, pošto je poslednji put 2013. godine nastupio na FIBA šampionatu Amerike, još kao sedamnaestogodišnjak.

Kanađani su igrali sa drugom postavom u nastavku meča, odmarala je ključne igrače, a na parketu su bili momci koji su ranije imali manje vremena za igru da pokažu svoje veštine. Lu Dort je postigao 13 poena, Trej Bel-Hejns jedan manje, a Dilon Bruks i RJ Baret meč završio sa 10 koševa.

Dominikanska Republika će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi A sa Angolom, Italijom i Filipinima, a nalazi se među potencijalnim protivnicima selekcije Srbije u drugoj fazi takmičenja. Kanada je svrstana u Grupu H sa Letonijom, Libanom i Francuskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading