AMERI POKAZALI KOLIKO SU JAKI: "Drim tim" RAZVALIO reprezentaciju koja cilja medalju na Mundobasketu!

Autor:

Sport

18.08.2023

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastrašujuća partija izabranika Stiva Kera.

AMERI POKAZALI KOLIKO SU JAKI: "Drim tim" RAZVALIO reprezentaciju koja cilja medalju na Mundobasketu!

Foto: Tanjug/AP

Entoni Edvards

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država pokazala je svu svoju snagu u pripremnoj utakmici pred Svetsko prvenstvo, a rival joj je bila Grčka.

"Drim tim" je u Abu Dabiju savladao "helene" rezultatom 108:86 (32:17, 20:24, 33:26, 23:19).

Ameri su u meč ušli željni da pokažu koliko su jaki, pa su u prvih deset minuta demonstrirali silu i nakon uvodne četvrtine su vodili 32:17. U drugoj deonici su potom malo spustili gas, ali su ga dodali u trećoj i početkom poslednje, kada su u nekoliko navrata imali do tada maksimalnih +22. Do kraja utakmice se činilo da će izabranici Dimitrisa Itudisa uspeti da ublaže poraz, ali su puleni Stiva Kera ponovo pojačali i upisali su ubedljiv trijumf.

Najzaslužniji za pobedu Sjedinjenih Američkih Država bio je Entoni Edvards koji je postigao 21 poen, a dvocifreni su bili još Kameron Džonson koji je dodao 13, te Džeren Džekson džunior i Ostin Rivs sa po 11, dok su po deset dodali Mikal Bridžis i Bobi Portis.

Na drugoj strani su prednjačili Panajotis Kalaicakis i Nikos Rohkavopulos sa po 12 koševa, Jorgos Papajanis i Tomas Vokap su imali po 11, a deset je ubacio Janulis Larecakis.

Ameri i Grci će rivali biti i u prvoj fazi ovogodišnjeg Mundobasketa, pošto se nalaze u C grupi, zajedno sa Jordanom i Novim Zelandom.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo će se od 25. avgusta do 10.septembra održati na Filipinima, u Japanu i Indoneziji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading