ŠOK! NJEMU JE STROGO ZABRANJENO DA SUDI SRBIJI NA MUNDOBASKETU: Zbog jednog papira neće deliti parket sa "orlovima"

Autor:

Sport

16.08.2023

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FIBA odredila 44 sudije za predstojeće Svetsko prvenstvo, a jedno dobro poznato ime se posebno izdvaja.

ŠOK! NJEMU JE STROGO ZABRANJENO DA SUDI SRBIJI NA MUNDOBASKETU: Zbog jednog papira neće deliti parket sa "orlovima"

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija, košarka

Košarkaši Srbije igraju večeras protiv Portorika poslednju proveru pred Svetsko prvenstvo, a nekoliko sati pre tog duela u beogradskoj Areni saznali su jednu važnu vest. Naime, FIBA je objavila imena 44 sudije koji će deliti pravdu na Mundobasketu, a među njima se posebno izdvaja jedno ime.

U pitanju je srpski sudija Aleksandar Glišić, koji će jedini predstavljati našu zemlju u ovom segmentu. Ujedno, samo se za njega sa sigurnošću može reći da ne postoji nikakva šansa da deli pravdu izabranicima Svetislava Pešić jer ga u tome sprečava jedan papir - državljanstvo Republike Srbije, kao i svih "orlova". Interesantno, on je bio naš jedini arbitar i na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Republika

Foto: fiba.com

Aleksandar Glišić

Među pomenuta 44 arbitra naći će se i tri dame Ejmi Boner, Blanka Burns i Džena Reno. FIBA je otkrila i neke zanimljivosti u vezi svih sudija.

- Prosečna starost arbitara je 40,2 godina, najmlađi ima 31, najstariji 51 godinu. Više od 25 sudija bili su i na prethodnom Svetskom prvenstvu u Kini 2019. godini, dok je njih 18 bilo u Tokiju na Olimpijskim igrama. Oni su prošli kroz četiri i po meseca treninga, rada sa instruktorima, ekspertima, radili su na tehničkoj, mentalnoj i fizičkoj pripremi pre odluke o konačna 44 imena - stoji u saopštenju FIBA.

Evo je i komlpetna lista sudija za Mundobasket koji će se od 25. avgusta do 10. septembra održati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima:

Ahmed Al Šuvaili (Irak), Gvidas Gedvilas (Litvanija), Kjungjin Park (Južna Koreja), Hulio Anaja (Panama), Aleksandar Glišić (Srbija), Karlos Peralta (Ekvador), Manuel Atard (Italija), Martin Horozov (Bugarska), Jorgos Porsanidis (Grčka), Andris Ankrogers (Letonija), Vasim Huseini (Kanada), Peter Prakš (Mađarska), Kerem Baki (Turska), Metju Kalio (Kanada), Džena Reno (SAD), Andres Bartel (Urugvaj), Takaki Kato (Japan), Joan Roso (Francuska), Džoni Batista (Portoriko), Martin Kozlovskis (Letonija), Gatis Salins (Letonija), Skot Beker (Australija), Boris Krejič (Slovačka), Daigu Urušima (Japan), Omar Bermudez (Meksiko), Vojčeh Liška (Poljska), Roberto Vaskez (Portoriko), Ejmi Boner (SAD), Giljerme Lokateli (Brazil), Horhe Vaskez (Portoriko), Blanka Burns (SAD), Manuel Maconi (Italija), Karlos Velez (Kolumbija), Luis Kastiljo (Španija), Jevgenij Mihejev (Kazahstan), Martin Vulić (Hrvatska), Antonio Konde (Španija), Vael Mostafa (Egipat), Leonardo Zalazar (Argentina), Huan Fernandez Argentina), Rabah Nožaim (Liban), Ademir Zurapović (BiH), Danijel Garsija (Venecuela) i Kristijan Paez (Kolumbija).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading