SELEKTOR PRESEKAO: Ovo je konačnih 12 za Mundobasket!

Autor:

Sport

14.08.2023

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više nikakve dileme nema.

SELEKTOR PRESEKAO: Ovo je konačnih 12 za Mundobasket!

Foto: KSS

Marko Gudurić protiv Italije

Svetsko prvenstvo u košarci ove godine igraće se na Filipinima, u Japanu i Indoneziji, od 25. avgusta do 10. septembra, a reprezentacija Italije je među prvima objavila konačan spisak igrača.

Selektor "azura" Đanmarko Poceko odlučio je da na Mundobasket povede sledećih 12 košarkaša:

Marko Spisu, Luiđi Datome, Muhamet Diuf, Simone Fontekio, Stefano Tonut, Nikolo Meli, Alesandro Pajola, Ahile Polonara, Gabrijele Proćida, Đampaolo Riči, Luka Severini i Mateo Spanjolo.

Italijani će na planetarnom šampionatu igrati u grupi A, zajedno sa Angolom, Dominikanskom Republikom i Filipinima, a u drugoj fazi će se ukrstiti sa grupom B u kojoj se nalaze Srbija, Kina, Južni Sudan i Portoriko. Upravo iz tog razloga, Pocekov konačni spisak je veoma važan i za "orlove".

Reprezentacija Italije nikada u istoriji nije osvojila medalju na Svetskom prvenstvu u košarci, pa ostaje pitanje mogu li ovih 12 "azura" da donesu prvo odličje na Apenine. Italijani su u dva navrata stali na korak od medalje, pošto su 1970. i 1978. godine završavali kao četvrti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading