ON JE IDEALNA ZAMENA ZA LESORA - Partizan nišani centra, koji je sudbonosno vezan za ljubimca grobara

Autor:

Sport

08.08.2023

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imam predlog za Partizan. Uveren sam da bi se Džejlen Rejnolds uklopio u tim, rekao je Erik Mekalum u razgovoru sa Zekom Ledejem, uz podsećanje da je baš Matijas zamenio Rejnoldsa svojevremeno u Makabiju.

ON JE IDEALNA ZAMENA ZA LESORA - Partizan nišani centra, koji je sudbonosno vezan za ljubimca grobara

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana Zek Ledej i Matijas Lesor

Pozicija centra je goruće pitanje koje KK Partizan mora pod hitno da reši. Od odlaska Matijasa Lesora u Panatinaikos jurili su crno-beli više visokih igrača, pre svega Nikolu Mirotića, ali kada se ta priča izjalovila neki drugi gorostasi su isplivali u prvi plan.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Čak i liči na Lesora - Džejlen Rejnolds

Jedno od rešenja indirektno je ponudio Zek Ledej u razgovoru sa prijateljem Erikom Mekalumom, igračem Karšijake. Njih dvojica su se dotakla teme oko Partizanove "petice" u "Urbonas podkastu" novinara Donatasa Urbonasa.

Željko Obradović je toliko drugo trener, siguran sam da će on naći nekoga da se uklopi u njegov sistem i da nastavimo zajedno kao klub. Centarska pozicija je veoma važna kod Obradovića, brzina donošenja odluka, bilo je to važno u svim njegovim sistemima - kazao je Zek.

Onda ga je Mekalum prekinuo i otkrio ime prvog pika crno-belih. U pitanju je Džejlen Rejnolds (30, 208cm) iz Uniksa, koji je sudbonosno vezan sa Lesorom i njegovim dolaskom bi bila zadovoljena kosmička ravnoteža. Naime, Lesor je došao u Makabi u sezoni 2019/20 upravo kao zamena za Rejnoldsa, pa bi eventualnom rokadom zatvorili krug.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Prijateljsko ćaskanje - Mekalum, Urbonas i Ledej

- Imam predlog za Partizan. Uveren sam da bi se Džejlen Rejnolds uklopio u tim - poentirao je Mekalum, a Ledej se nadovezao na priču oko Lesora i naslednika:

- Matijas je zaslužio sve ovo. Bilo je dana kada smo bili zajedno u kadama sa ledom, na stolovima za oporavak. Radio je mnogo na sebi, svom telu, hteo je da klub zna da može da se osloni na njega, da je tu, da je spreman da igra.

Amerikanac je nastavio da hvali Lesora, a nametnuo se zaključak da Partizanu treba baš takav tip igrača. Pre svega zbog energije kojom hvata skokove i trči jer nemaju mnogi centri taj način igre da trče toliko ceo meč.

- Zbog toga je Matijas bio toliko bitan i teško ga je zameniti. Lesor igra kao neko ko želi da se dokazuje, ima glad, ali igra kao da je bankrotirao i kao da ne zna kad će sledeći put da jede. Ima tu vrstu energije, ima takav karakter, željan je dokazivanje. Partizan trenutno ne može da nađe takvog igrača - dodao je Mekalum, pa pomenuo još neka imena:

Foto: Starsport

Još traži "peticu" - Željko Obradović

- Ne mogu da nađem nikoga u Evropi sada, verovatno će morati da nađu dvojicu centara. Trebaće dvojica centara. Nekog hiperaktivnog centra, voleo bih Devina Bukera, biće željan dokazivanja. Volim Džoša Niba, Aleksa Pojtersa, ali nemaju taj "motor" kao Matijas, mada su mu oni najbliži. Sviđa mi se i Fredi Gilespi iz Bajerna, atletski je odličan - zaključio je Erik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading