IVANOVIĆ SE OPROSTIO OD ZVEZDE MERIDIANBET: "Bilo je puno titula i uspeha, sada je vreme za nešto novo!"

Autor:

Sport

29.07.2023

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plejmejker je jedan u nizu košarkaša koji su ovog leta napustili Mali Kalemegdan.

IVANOVIĆ SE OPROSTIO OD ZVEZDE MERIDIANBET: "Bilo je puno titula i uspeha, sada je vreme za nešto novo!"

Foto: Starsport

Plejmejker Crvene zvezde Nikola Ivanović

Crnogorski košarkaš Nikola Ivanović napustio je Crvenu zvezdu Meridianbet nakon dve sezone.

Ivanović će naredne godine igrati u Rusiji, za ekipu Rune, a po napuštanju Malog Kalemegdana je navijačima poslao moćnu poruku.

Proveo sam vrhunske dve godine u Zvezdi Meridianbet, bilo je dosta uspeha i titula. Bilo mi je malo teže nakon povrede poslednje sezone, ali sam sa svima ostao u odličnim odnosima. To je bilo prelepo iskustvo za mene i moju porodicu. Negde u martu-aprilu sam pričao s trenerom Duškom Ivanovićem oko produžetka saradnje, kada su hteli da ostave dosta domaćih igrača, ali su okolnosti bile takve da je najbolje rešenje bilo da odem. Uostalom, nakon 15 godina na Balkanu je vreme za nešto novo - kaže Ivanović u razgovoru za Vijesti.

Foto: Starsport

Nikola Ivanović i Fakundo Kampaco

Ivanović je ranije igrao i u grčkoj za atinski AEK, odnosno u Italiji, za ekipu Orlandine.

U Italiji sam igrao sasvim korektno, a za Grčku mi je tada možda bilo malo prerano. Sada sam drugačiji i igrač i čovek nego tad, imam mnogo više iskustva, a u Runi ću imati i znatno drugačiju ulogu. VTB ligu želim da igram već duži period, nadam se da će to biti uspešna priča.

Ističe da ima velika očekivanja od svog odlaska u Moskvu.

Pričao sam sa trenerom i sportskim direktorom, koji su mi objasnili šta se od mene očekuje. Runa je prvi put u VTB ligi i ima velike ambicije, želi da ostavi što bolji utisak, nadam se da ćemo u tome uspeti. Došao je trener koji je vodio neke od najvećih turskih ekipa, to je sigurno dokaz da žele velike stvari - zaključio je Ivanović, koji će biti deo crnogorske reprezentacije na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading