VREME JE ZA ŠUT KARTU: Ovo su RAZLOZI zbog kojih Danilović MORA da LETI s mesta predsednika KSS!

Autor:

Sport

27.07.2023

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putuj igumane!

VREME JE ZA ŠUT KARTU: Ovo su RAZLOZI zbog kojih Danilović MORA da LETI s mesta predsednika KSS!

Foto: Starsport

Predrag Danilović

Zemlja košarke, epitet koji je uvek krasio Srbiju. Mala država na Balkanu je iznedrila toliko majstora igre pod obručima da je iluzorno i pričati o tome. Rezultati su uvek bili prisutni, a više od pobeda značio je šampionski gen i osećaj pripadnosti nacionalnom timu, ponos s  kojim se nosi dres, i čast samog poziva u reprezentaciju.

Sada će Srbija na Svetsko prvenstvo koje se od 25. avgusta do 10. septembra održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima otići u osakaćenom sastavu.

Kada na najveći košarkašaki događaj godine dolazite bez najboljeg igrača na svetu i MVP-a finala NBA lige Nikole Jokića,  Vasilija Micića - jednog od najboljih igrača Evrope i svojevremeno MVP-a Evrolige, Nikole Kalinića jednog od važnijih šrafova u uspesima reprezentacije, nije realno da očekujete neki rezultat.

Za ovo postoji samo jedan krivac, a to je prvi čovek srpske košarke Predrag Danilović, zbog čega mora da snosi odgovornost!

Dugačka je lista onoga što je Danilović uradio pogrešno za vreme svog mandata, a mi smo istakli pet glavnih razloga zbog kojih bi morao da napusti Sazonovu.

NIKOLA JOKIĆ: TRN U OKU I SUJETA

Dok se svi utrkuju u hvalospevima najboljem košarkašu na planeti, predsednik Košarkaškog saveza njegove rođene zemlje koristi svaku priliku da mu uspehe unizi, ne bi li valjda svoja dostignuća stavio ispred svačijih i dokazao da je samo on Bogom dan. Tako je po okončanju finala NBA lige nakon Jokićevog osvojenog šampioskog prstena dao sramnu izjavu:

- Ne mislim da je Jokić najbolji evropski košarkaš u istoriji. Oštro sam protiv bilo kakvog poređenja prošlih i sadašnjih epoha. Svako vreme nosi neke svoje heroje. Nekada je najbolji bio Kića, pa je onda to bio Dražen, pa Kukoč, pa Divac, pa ja... Košarka se nekada igrala drugačije, postojala su druga pravila i nemoguće i neozbiljno je praviti takva poređenja. Stvarno me ne zanimaju ta vašarska nagađanja, ali nema dileme da je Nikola jedan od najboljih - rekao je tada Danilović.

Foto: Starsport/Tanjug/AP/Ilustracija

 

 

Nije ovo prvi put da je van svakih okvira realnosti analizirao uspehe najboljeg košarkaša na svetu. Na panelu posvećenom uspesima košarke u Jugoslaviji 2019. godine u Italiji je pričao o Jokiću i Luki Dončići:

- Dončić i Jokić su fantastični igrači, ali jedini bi Bogdan Bogdanović mogao da igra sa nama - rekao je u svom maniru prvi čovek KSS tada.

Sujeta, ego veličine planete, ili nešto treće, ali je svojim nesmotrenim, bahatim i bezobraznim izjavama učinio da se najbolji igrač sveta ne oseća mentalno dobro da bi igrao za svoj nacionalni tim. Kako bi se i osećao kada se prvi čovek košarke ponaša kao da ga ne želi u sastavu!

BEZ MEDALJE OD 2017. GODINE

Danilović je na čelo KSS došao 2016. godine, a u njegovom mandatu osvojena je samo jedna medalja i to srebro na Evropskom prvenstvu 2017. I tada je Srbija otišla u okrnjenom sastavu, a samo na želju igrača i zajedništvo je napravljen dobar rezultat. Izostajanje i otkazi se poklapaju sa Danilovićevim dolaskom na čelo saveza. Oteran je i selektor Aleksandar Đorđević koji je bio drugi na Svetskom prvenstvu, Olimpijskim igrama kao i Evropskom prvenstvu, a gubio je praktično samo od drim-tima, sastava SAD protiv kog je pobeda bila u domenu teorije.

U međuvremenu je dozvoljeno da dobijemo šamarčinu od Italije u sred Beograda u kvalifikacijama za Olimpijske igre, kao i u osmini finala na Evropskom prvenstvu.

I za Mundobasket smo se kvalifikovali na jedvite jade, a dobijali smo lekcije od Belgije i Letonije.

Totalno van očekivanja i renomea koji nosimo uz svoje ime.

BRUKA U NIŠU I SUNOVRAT MLAĐIH SELEKCIJA

Mlađe selekcije su nam u totalnom raspadu sistema, FIBA je pokrenula istragu o regularnosti utakmice kojom je u Nišu otvoreno Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina kada je krov hale prokišnjavao, a uslovi za igru bili su nemogući. Na pomenutom Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje se trenutno održava u Nišu desio se još jedan skandal kada su se igrači i članovi čak šest reprezentacija otrovali i završili sa virusnim infekcijama, te potražili pomoć lekara.

 

 

Problema sa organizacijom bilo je i na meču seniorskih timova između Srbije i Belgije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, dok su vodeći igrači u Partizanu i Crvenoj zvezdi Meridianbet stranci, a jedan Nikola Mirotić beži od naše zemlje, te odbija da dođe u Beograd i pored toga što je za naš narod uradio više nego mnogi koji se busaju u grudi predstavljaju velikim patriotama. Međutim prvog čoveka naše košarke ništa od ovoga kao da ni ne dotiče.

SUNOVRAT KOŠARKAŠKE LIGE SRBIJE

Od domaćeg šamionata napravljen je cirkus. Partizan dve godine u nizu ne učestvuje u KLS, a iako to samo po sebi nije normalno, još čudnije je da za to ne snosi nikakve posledice. Novčana kazna koju su dobili je u vidu šale, a o izbacivanju u niži rang nije bilo ni govora. Crvena zvezda Meridianbet se priključuje takmičenju od finalne serije, i sa dve pobede osvaja titulu. Kalendar takmičenja nikome nije poznat na vreme, organizacija je amaterska, a sve ovo može da se spakuje u jednu rečenicu- Kakav predsednik Košarkaškog saveza Srbije, takva i liga!

NAMEŠTANJE UTAKMICA U KLS

Ukoliko sve prethodno nije bilo dovoljno, još jedan skandal je potresao košarku u Srbiji ove godine.

Naime Košarkaška liga Srbije objavila je krajem juna kako je FIBA pokrenula istragu zbog umešanosti određenih igrača u nameštanje utakmica.

Igrači su se kladili na svoje utakmice, nameštali granicu postignutih poena, delovali su udruženo, tako zarađivali novac, i iako će biti kažnjeni od strane košarkaških i zvaničnih instanci, ljagu sa "kraljice igara" u našoj zemlji teško da će neko moći da skine.

Predraže Daniloviću, nećeš se izvući ovaj put. Ljaga na tvom imenu zbog nestručnog rada, sujete i javašluka je ogromna. Napravio si crni oblak nad Sazonovom ulicom. Dozvolio si da ti ego bude veći od interesa košarke. Zato odlazi is Košarkaškog saveza ako ti je ostalo i malo obraza. Pusti da te se ljudi sećaju po igračkim ostvarenjima, samo to ti je ostalo.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Zokara

27.07.2023 13:08

Meni ovaj Danilović deluje ko da ga boli uvo za sve osim za kafanu,smena bre

Zekić

27.07.2023 14:52

Kako se raspištoljila Marija Nestorović, izgleda da Danilović nije Aleks Marić...

5 NDH NOGOMETAŠA BRUKA vaša

27.07.2023 15:19

OVAJ BOSANAC NA ČELU KSS JE NAJVEĆA ŠTETOČINA U SRBIJI.MARŠ BRE PRAŠKASTI.

Drndoš

28.07.2023 00:11

E da je Danilović jedini koji je zaslužio šut kartu...gde bi nam bio kraj?