AKO SE OVO DESI, BIĆEMO KOMPLETNI: Bogdanović izneo kompromisno REŠENJE za OTKAZE u reprezentaciji! (VIDEO)

Autor:

Sport

24.07.2023

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poruka ljudima u FIBA.

AKO SE OVO DESI, BIĆEMO KOMPLETNI: Bogdanović izneo kompromisno REŠENJE za OTKAZE u reprezentaciji! (VIDEO)

Foto: printscreen republika tv

Bogdan Bogdanović

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović govorio je za predstavnike medija na početku priprema za Mundobasket.

O svojoj ulozi kao lider generacije:

Ovo je nova uloga, ali ja sam i dalje isti igrač. Kapiteni pre mene su bili pravi ljudi i nas su sve edukovali kako preuzeti ulogu, i kako biti odgovoran u tim situacijama. Spreman sam i mislim da će sve da bude kako treba.

Koliko mu je nedostajalo da igra za nacionalni tim:

- Posebno je da se igra za reprezenataciju. Ovde se dolazi zbog druženja, treninga. Lakše je da treniraš sa svojim društvom. Tako gledam iz sportske perspektive. Najbolje i najčistije. Uvek je teško kada nisi tu, osetiš se kao da si propustio Novu godinu ili ekskurziju. Sada sam tu, i drago mi je da jesam.

Dotakao se otkaza Nikole Jokića, i šta bi moglo da se uradi u budućnosti da najbolji igrači ne bi propuštali reprezentativne akcije :

-  Jokić je i mene okrenuo i prijateljski rekao da mentalno nije tu i da može da dođe, ali da nije to to. Ja kao košarkaš to razumem, ali razumem i ljude koji to ne razumeju. Kao što sam već rekao, neki momci su igrali i obezbedili mesto tamo, a sada su tu neki drugi ljudi. Možda to takmičenje treba da ima drugačiji oblik da možda odmah posle sezone bude tu i možda bi više igrača bilo. Možda je u sistemu problem, možda nešto drugo, možda FIBA treba da počne da plaća igraće. Ne znam, ima tu milion razloga - završio je Bogdanović.

Sezona u košarci je duga, bilo to u Evropi ili "preko bare", poznat je i raskol između FIBA i Evrolige, ali je problem u slučaju otkaza drugačije prirode.

Ukoliko neko nema želju, i mentalno nije prisutan, ne treba ga ni zvati u reprezentaciju.

Dres nacionalnog tima je svetinja, i treba svakome da bude čast, a da se odazivanje ni ne dovodi u pitanje.

Bogdan je uvek bio tu, i nema sumnje da će i kao kapiten predvoditi svoj tim na najbolji mogući način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading