MI SMO SLUŠALI SRCE, A NE TELO! Obradović govorio o Jokiću, pa OTVORIO DUŠU: Zbog reprezentacije sam se POVREDIO, ali se NE KAJEM!

Autor:

Sport

24.07.2023

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Monaka za naš portal se dotakao aktuelne teme.

MI SMO SLUŠALI SRCE, A NE TELO! Obradović govorio o Jokiću, pa OTVORIO DUŠU: Zbog reprezentacije sam se POVREDIO, ali se NE KAJEM!

Foto: Starsport

Nema mira u srpskoj košarci.

Da Svetislav Pešić može da računa na sve igrače, Srbija bi vrlo verovatno bila glavni kandidat za osvajanje Mundobasketa.

Ipak, kao i pred svako veliko takmičenje, tako će i na predstojećem Svetskom prvenstvu koje se održava od 25. avgusta do 10. septembra "orlovi" biti osakaćeni. Selektor Pešić u ponedeljak u 16 časova objavljuje konačan spisak nacionalnog tima, a na njemu neće biti jednog od najboljih košarkaša na planeti i osvajača NBA lige, Nikole Jokića.

Milan Gurović otvorio je dušu za naš portal na ovu temu, a nedugo za njim sagovornik Republike bio je i Saša Obradović koji je takođe imao zanimljivo viđenje čitave situacije.

Republika

Foto: Starsport

Saša Obradović

 

Za početak - "slučaj Jokić"?

- Prvo i osnovno, iako sam mnogo puta odgovarao na ovo pitanje, činjenica je da niko nikoga ne treba da moli. To moraš da imaš u sebi i da osećaš. Vremena su se promenila nije kao nekada. Treba da se nađe dobra komunikacije, da se predviđaju stvari od strane Saveza i samih igrača kako bi se našao zajednički interes. Košarka kao naš najpopularniji sport to zaslužuje, naročito jer se sada zbog uspeha u Evroligi dodatno popularizovala. Mora dobro da se planira, nema šta. Takođe, dosta zavisi od napornih sezona, priprema za NBA, željom za novim dokazivanjima igrača. Veliki je broj utakmica, sve to treba dobro iskordinirati u cilju popularizacije sporta i zajedničkog interesa. Nas niko nije molio da igraju za reprezentaciju, mi smo molili da igramo. Drugačija su vremena, iako smo i mi imali dosta utakmica. NBA liga je uzela evropsku košarku pod svoje. Uzimaju najbolje igrače, a ostavljaju one manje kvalitetne, pa samim tim diktiraju nacionalne sastave.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Jokić

 


Koliku ste vi licno žrtvu bili spremni da podnesete za reprezentaciju?

- Ja sam možda i najekstremniji slučaj. Povredio sam se u reprezentaciji, a imao sam već potpisan ugovor s Barselonom koji sam zbog toga izgubio. U momentu kada treba da nastupim u najboljem evropskom klubu, igrajući za nacionalni tim, karijera mi je otišla u drugom pravcu. Iz ove perspektive, možda je tako trebalo da bude pošto sam završio u Nemačkoj. Ali u tom trenutku sam mislio da je to najcrnji mogući epilog. Injekcije koje sam dobio direktno u Ahilovu tetivu uzrokovale su da ona pukne i izgubio sam vrhunac igračke karijere. Zbog reprezentacije! Nisam se pokajao. Imam super stvari iza mene, prošao sam sve s reprezentacijom. Možda, da sam malo bolje slušao svoje telo, je bilo pametnije da ne igram. Međutim, slušao sam svoje srce. Ono je govorilo da treba da igram za svoju zemlju koja ti je pružila priliku da budeš ono što jesi. Što rođenjem, što razvijanjem. Nekako sam imao obavezu da joj to vratim na najbolji mogući način.

Republika

Foto: Starsport

Saša Obradović

 



Koliko mozemo bez njih na SP?

- Koga nema, bez njega se može. Svi oni koji su na spisku polako su dostigli neki zenit i rekao bih da idu ka dole s obzirom na fizičko stanje, preveliki broj mečeva, smenu generacije... Iz našeg priprema, konkretno onog 1998. kada smo otišli praktično s drugim timom, ispostavilo se kao najbolje moguće. Osvojili smo zlato. Na osnovu onog što imamo, možemo se nečemu nadati. Možda će nam samo faliti neko na plejmejkerskoj poziciji. Ali, ti igrači koji će biti tu moraju da pokažu da su spremni da uzmu ulogu i da ih očekuje vatreno krštenje, da je sada njihov momenat da se pokažu. Ne treba biti pesimista, treba se staviti u ulogu "under doga", što bi rekli Amerikanci, i boriti se na svakoj poziciji. Mislim da uz ekstra motivaciju, koja mora da postoji baš iz razloga jer su pojedinici odustali, treba da nadomeste te nedostatke velikom fizikom, prisutnošću i borbom.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Indoneziji i Japanu, a Srbija se nalazi u grupi sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading