SRBIJA KAO "NA IGLAMA"! Čeka se ODLUKA Svetislava Pešića: Ko će IGRATI za "orlove" na Mundobasketu?

Autor:

Sport

21.07.2023

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako će naš nacionalni tim izgledati na predstojećem Svetskom prvenstvu?

SRBIJA KAO "NA IGLAMA"! Čeka se ODLUKA Svetislava Pešića: Ko će IGRATI za "orlove" na Mundobasketu?

Foto: Starsport

Odbrojavanje je počelo - još malo više od mesec dana ostalo je do početka Mundobasketa koji će se održati od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Srbija se nalazi u grupi sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom i ne treba biti veliki poznavalac košarke kako bi videli da su "orlovi" glavni favoriti za prvo mesto i prolaz dalje.

Prava iskušenja trebalo bi da uslede u narednoj fazi, a javnost u našoj zemlji zanima u kom će sastavu Srbija otići na Svetsko prvenstvo. Čitava zemlja je kao "na iglama", te sa nestrpljenjem očekuje spisak Svetislava Pešića. Ima selektor još malo vremena da razmisli, 24. jul je poslednji datum do kog mora da dostavi imena košarkaša, a, naravno, svi bi želeli da prva violina tima bude osvajač NBA lige Nikola Jokić. Ko će sve predstavljati Srbiju na Mundobasketu i kako bi mogao da izgleda idealan tim Svetislava Pešića? Krenimo redom...

Republika

Foto: Starsport

Nikola Jokić i Svetislav Pešić

 

Na poziciji plejmejkera svi bi želeli da vide Vasilija Micića. Nova akvizicija Oklahome do sada je bila neizostavni deo nacionalnog tima, ali je poznato da čelnici NBA ekipa često uslove igrače od kojih imaju velika očekivanja i zabrane im da nastupaju za reprezentaciju.

Od Micića se naredne sezone očekuje da zablista u NBA ligi, te nama ostaje da se nadamo da će se pre izazova "preko bare" odazvati pozivu Svetislava Pešića.

Republika

Foto: Starsport

Vasilije Micić

 

Njegova izmena gotovo sigurno će biti povratnik u tim Partizana, Ognjen Jaramaz, dok šansu iz drugog plana vrebaju Aleksa Avramović i Stefan Jović.

Kada je pozcija beka u pitanju, dileme nema - Bogdan Bogdanović ima mesto u startnoj petorci! Najavio je igrač Atlante da jedva čeka Mundobasket, te će biti jedan od lidera ove ekipe.

Republika

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović

 

Uz njega, u timu bi mogli da se nađu Vanja Marinković i Nemanja Nedović, a ne treba otpisati ni Danila Anđušića, mada je realno da on Svetsko prvenstvo isprati iz Beograda.

Na poziciji "tri" imamo nekoliko odličnih košarkaša. Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Nikola Jović i Dejan Davidovac skoro pa podjednako konkurišu za ovo mesto, te će biti veoma zanimljivo videti za koga će se Svetislav Pešić odlučiti.

Republika

Foto: Starsport

Marko Gudurić

 

Startna "četvorka" trebalo bi da bude Nikola Kalinić za kog je Pešić već govorio kako mu je najbitniji u ekipi, a podršku bi mogao da ima u NBA tandemu Aleksej Pokuševski - Filip Petrušev i Alenu Smailagiću iz Partizana. Šteta, nema Vladimira Lučića koji je povređen, ali bi i pomenuti košarkaši mogli da naprave razliku.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Lučić i Nikola Kalinić

 

Za kraj - ono najslađe i najbolje! Centarska linija deluje nestvarno i ako se Nikola Jokić i Nikola Milutinov odazovu pozivu teško da iko može da ih zaustavi! Kao podrška tu je i Dušan Ristić, te su na ovoj pozciji "orlovi" zaista strahovito jaki!

Republika

Foto: Starsport

Nikola Jokić

 

Evo i kako bi mogao da izgleda spisak Svetislava Pešića:

Potencijalni košarkaši na spisku:

1 - Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Aleksa Avramović, Stefan Jović

2 - Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković, Nemanja Nedović, Danilo Anđušić.

3 - Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Nikola Jović, Dejan Davidovac.

4 - Nikola Kalinić, Alen Smailagić, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev.

5 - Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Dušan Ristić.

Potencijalnih 12 idealnih:

Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Filip Petrušev, Nikola Jokić, Nikola Milutinov.

Prva petorka:

Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Nikola Kalinić, Nikola Jokić.

NBA petorka:

Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Filip Petrušev, Nikola Jokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading