JOKIĆ - IZDAJNIK ILI HEROJ? Neparne godine su VAŽNE u kalendaru najboljeg košarkaša sveta! Evo i zbog ČEGA!

Autor:

Sport

25.07.2023

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MVP finalne serije NBA lige propustiće i ovogodišnje Svetsko prvenstvo.

JOKIĆ - IZDAJNIK ILI HEROJ? Neparne godine su VAŽNE u kalendaru najboljeg košarkaša sveta! Evo i zbog ČEGA!

Foto: Starsport

Nikola Jokić

Cela nacija je s nestrpljenjem čekala da selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopšti širi spisak za Mundobasket, koji će se ovog leta održati na Filipinima, Japanu i Indoneziji.

Svi navijači su se potajno nadali da će se, posle svih nagađanja, na njemu naći ime Nikole Jokića, međutim, to se nije dogodilo.

Najbolji igrač sveta je, uprkos, najavama da silno želi da brani boje nacionalnog tima, odlučio da preskoči naredno Svetsko prvenstvo i posveti se pripremama pred novu NBA sezonu, u kojoj Denver Nagetsi brane šampionski pehar.

Samo nekoliko meseci pošto je sa franšizom iz Kolorada osvojio istorijsku titulu u najjačoj ligi na svetu, a u očima srpskih fanova košarke postao "najveći među najvećima".

Ipak, nije se dugo čekalo pa da njegov stav da ne bude deo sledećeg Svetskog prvenstva, ne naiđe na osude istih tih fanova, koji su se utrkivali da proglase Jokića izdajnikom nacionalnog tima.

Ono što upada u oči je činjenica da "Džoker", kada je reč o reprezentaciji, svesno ili slučajno, rešava da svake neparne godine napravi pauzu.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Jokić

To je prvi put učinio 2015. godine, kada se otisnuo "preko bare" i potpisao prvi profesionalni ugovor sa timom iz Kolorada, kako bi bio poptuno fokusiran na debitantske izazove u novoj ekipi.

Naredni slučaj je, po mnogima, koštao Srbiju osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Istanbulu. Tada je Slovenija, predvođena takođe novopečenim NBA asom Dalas Maveriksa Lukom Dončićem, kojom je sa klupe komandovao bivši selektor "orlova" Igor Kokoškov, zaustavila naše košarkaše u finalu 2017. godine. Svi su i danas mišljenja, da je srpska selekcija imala u timu Jokića, zlato bi sijalo na grudima Đorđevićevih izabranika.

Propustio je Jokić i kvalifikacije za Mundobasket 2019, ali je ipak zaigrao na njemu. Doduše ne na svojoj prirodnoj poziciji, već je bio "četvorka", zbog čega je Srbija doživela neuspeh i ostala bez medalje, završivši na petoj poziciji.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Nikola Jokić

Nije ga bilo ni u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju pre dve godine, što je možda i najskuplje koštalo "orlove". Srpski tim je zaustavljen u Beogradu od starog dužnika Italije, koja je ostavio naš nacionalni tim bez puta u Japan.

Isto se dogodilo u potonjim kvalifikacijama za predstojeće Svetsko prvenstvo, zbog borbe za titulu u plej-ofu sa Denverom, izostao je, pa su "orlovi" do poslednjih mečeva sa Turskom i Velikom Britanijom strepeli da će se uopšte domognuti Mundobasketa.

Cilj se, na njihovu i sreću selektora Pešića ostvario, ali kao i u prethodnim neparnim godinama, na Mundobasketu ipak nećemo ponovo gledati Nikolu Jokića u dresu srpske reprezentacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Bora

26.07.2023 11:33

Ovo je sramno!!! Nikola dečko, Srbija je u pitanju, osvesti se! Naši novinari pričaju o tituli Denvera-svaka čast, ali ne misliš valjda da nas više zanima Denver od Srbije?!?! Koga boli uvo za Denver, ne možemo se radovati njegovom uspehu a da Srbija prodje bez medalje, valjda je to jasno. Ako stvarno ne dodje da igra, mene lično više baš briga i za Denver i za njegove tripl dablove i za njegove mvp-tome neka se raduju amerikanci i on sa njima.