GOTOVO JE: Džordanu TRI MILIJARDE DOLARA, 12 puta više od uloženog!

Autor:

Sport

24.07.2023

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni košarkaš prodao Šarlot Hornetse

GOTOVO JE: Džordanu TRI MILIJARDE DOLARA, 12 puta više od uloženog!

Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, legendarni Majkl Džordan (60) postigao je dogovor o prodaji većinskog paketa akcija NBA kluba Šarlot Hornetsa, nakon što su vlasnici klubova i zvanično to odobrili.

Na glasanju nije bilo neizvesnosti budući da je 29 vlasnika NBA timova bilo za, dok je protiv glasao jedino Džejms Dolan iz Njujork Niksa.

Dakle, otklonjena je poslednja prepreka da franžiza iz Severne Karolone iz njegovih ruku pređe u vlasništvo dosadašnjieg manjinskog akcionara Gejba Plotkina, odnosno Rika Šnela koji ima sitan udeo u Atlanta Hoksima.

"Leteći Majkl" ostaće manjinski vlasnik tima iz rodne države, a Hornetsi su na kraju prodati za tri milijarde dolara! Inače, Džordan je 2010. kupio Šarlot za gotovo 12 puta manju sumu od 275 miliona dolara. 

Tokom njegovog mandata Šarlot nije beležio zapažene rezultate. Samo je tri puta igrao u plej-ofu gde su zaustavljeni u prvoj rundi.

Džordan će nastaviti da nadgleda košarkaške operacije tokom NBA drafta 2023. koji će se održati u četvrtak.

Podsetimo, tokom igračke karijere nastupao za je Čikago Bulse (1984-98), sa kojim je osvojio šest titula, kao i za Vašington Vizardse (2001-03).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading