PEŠIĆ U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI: Ko će igrati pleja za Srbiju na Mundobasketu?

Autor:

Sport

23.07.2023

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" u teškoj situaciji pred najveću košarkašku smotru.

PEŠIĆ U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI: Ko će igrati pleja za Srbiju na Mundobasketu?

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Nekoliko loših vesti je sačekalo danas reprezentaciju Srbije, koja će očigledno okrnjena na prvenstvo sveta u košarci.

Beogradski mediji su preneli da će Mundobasket propustiti Nikola Jokić, Nikola Kalinić, ali i prvi plejmejker "orlova", Vasilije Micić. Takođe, izvesno je i da u Aziji neće igrati ni Stefan Jović, Ognjen Jaramaz, Aleksej Pokuševski i Nemanja Bjelica, pa se postavlja pitanje, koga će zapravo selektor Svetislav Pešić da vodi na turnir.

Najveći problem će definitivno biti na poziciji plejmejkera. Micić je bio projektovan da igra makar 30 minuta, da je lopta vrlo često kod njega, a u njegovom, gotovo izvesnom, odsustvu, Srbija nema igrača koji bi tu ulogu mogao da popuni.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Vasilije Micić

Neće biti ni Jaramaza, ali ni Jovića, pa je jedini pravi plej u selekciji Srbije Aleksa Avramović, košarkaš Partizana. Osim njega, Miloš Teodosić bi mogao da igra tu ulogu, ali znajući njegov odnos sa selektorom, košarkaša iz Valjeva nećemo videti na spisku.

Od potencijalnih opcija, tu ulogu bi mogli da igraju Nikola Topić i Nikola Rebić, ali je teško za očekivati da neko od njih dvojice dobije poziv za Mundobasket.

Čini se da će Srbija na Svetsko prvenstvo, koje se od 25. avgusta do 10. septembra igra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, otići sa samo jednim pravim plejom, dok će tu ulogu popunjavati i Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić i Nemanja Nedović.

Ipak, na takve zaključke moramo sačekati do sutra u 16 časova, kada će Svetislav Pešić na konferenciji za štampu saopštiti spisak igrača za predstojeći Mundobasket.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading