ČOVIĆ OSUO ŽESTOKU PALJBU: Palili su SVEĆE za mene dok sam imao TEŠKU OPERACIJU! Da li je to NORMALNO?!

Autor:

Sport

22.07.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Crvene zvezde Meridianbet otvorio je dušu.

ČOVIĆ OSUO ŽESTOKU PALJBU: Palili su SVEĆE za mene dok sam imao TEŠKU OPERACIJU! Da li je to NORMALNO?!

Foto: Vladimir Lukić

Nebojša Čović

Crvena zvezda Meridianbet prepustila je tron AdmiralBet ABA lige Partizanu i u narednoj sezoni imaće cilj da vrati pehar u svoje vitrine.

Takođe, svi na Malom Kalemegdanu žele iskorak u Evroligi, te su strašna pojačanja već obukla crveno-beli dres. U opširnom intervjuu za Jurohops, prvi čovek Crvene zvezde Meridianbet, Nebojša Čović, govorio je o raznim aktuelnim temama. Za početak, dotakao se Miloša Teodosića.

Miloš Teodosić je moje dete, fantastičan igrač koji je ponikao u FMP-u, klubu koji sam vodio pre 20 godina. U kontaktu smo još od perioda kada se preselio u Atinu. Održao mi je obećanje od prošle godine da će zatvoriti krug u Crvenoj zvezdi Meridianbet, klubu čiji je veliki navijač. Ima sjajnu karijeru, ali i dalje ima veliku želju, koja je sada pomešana sa emocijama jer nosi dres kluba koji voli. Očekujem mnogo od njega, na terenu, u svlačionici, u svakom smislu, jer je u svakom smislu sjajan igrač - rekao je Čović za Jurohups, pa se dotakao sastava Crvene zvezde Meridianbet za narednu sezonu:

Republika

Foto: Profimedia

Miloš Teodosić

 

- Radimo na tome da bude najjači sastav ikada. Za sada smo prezadovoljni poslom koji smo uradili, posebno jer je tržište malo, ono je kakvo jeste. Javno sam rekao da planiramo da potrošimo oko 12 miliona evra na plate igrača za sledeću sezonu, po evroligaškim standardima to nije previše. Zbog svega što smo uradili u proteklom periodu, igrači znaju da dolaze u klub u kome će biti poštovani, vodiće ih iskusni trener Duško Ivanović, imaće ogromnu podršku sa tribina i atmosferu kakvu malo koji klub u Evroligi može da ponudi. Planiramo da dovedemo još dva igrača na pozicijama dva i četiri, i pažljivo ćemo birati te igrače jer se zaista osećamo da smo sastavili jak tim ovog leta.

Zatim je govorio i o svom zdravstvenom stanju:

- Imao sam ozbiljnu operaciju tokom pete utakmice finala AdmiralBet ABA lige, operaciju koja nije mogla biti odložena. Da sam bio zdrav i da sam bio tamo, na petoj utakmici se ne bi desile neke stvari koje njemaju nikakve veze sa sportom. Ok, to je sada prošlost, a što se tiče nekih koji su "zabrinuti" za moje zdravlje... Ja sam dobro, ambiciozno ulazim u novu sezonu i hoću da ostvarim dobre rezultate. Kada kažem dobre rezultate mislim da Zvezda treba da učini i naredni korak u Evroligi, takođe - istakao je, pa se obratio ljudima iz Partizana i rekao da oni odgovore na pitanja o tenzijama u derbiju:

Republika

Foto: Vladimir Lukić

Nebojša Čović

 

- Ne znam, morate da pitate ljude iz Partizana. Situacija se smiruje konkretnim akcijama, ne samo rečima. Znate da je pred  petu utakmicu finala paljena sveća za mene ispred Beogradske arene dok imam tešku operaciju. Da li mislite da je to normalno? Ili to što se vrši pritisak i šalju dezinformacije klubovima u Evroligi putem Zorana Savića. Kao sada sa Nikolom Mirotićem, gde se šteti Zvezdi Meridianbet putem laži i spinova. Nikola je fantastičan čovek i filantrop koji zaslužuje sve najbolje i mi mu to želimo. Ali pričati da mu neko preti da ne pređe u drugi klub? To je ludilo. Mi smo za normalne odnose i rivalstvo samo na košarkaškom terenu.

Za kraj, pokušao je da pronađe rešenje za nastalu situaciju:

- Moraću da se ponovim. Ne treba samo da postavljamo pitanja već da radimo kako bi pronašli rešenje za probleme. Željko i ja se znamo dugo, bio sam predsednik Košarkaškog saveza kada sam ga postavio za selekotra posle Atine 1995. kada je Duda bio selektor. Imali smo sjajne rezultate u Atlanti i Barseloni. Ali ako citirate konkretan slučaj sa detetom koje u prisustvu majke pokazuje srednji prst na putu za meč, što je jako ružno, onda morate da znate šta se desilo mnogo puta igračima i trenerima Crvene zvezde. Svi to znamo i šta je rešenje? Za početak, da budemo iskreni. Nemojmo da pričamo jedno, a radimo drugo - zaključio je Nebojša Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Fff

13.08.2023 09:17

Pa molili se za tebe pa palili sveće jer ti žele dobro