OTKRIVAMO ZA KOGA NAVIJA NIKOLA MIROTIĆ: Ide PROTIV svoje porodice - šta će reći grobari i delije posle ovoga?!

Autor:

Sport

01.07.2023

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema dileme da će podeliti javnost.

OTKRIVAMO ZA KOGA NAVIJA NIKOLA MIROTIĆ: Ide PROTIV svoje porodice - šta će reći grobari i delije posle ovoga?!

Foto: Starsport

Nikola Mirotić jedan je od najboljih košarkaša Evrope, a njegova sudbina glavna je tema javnosti u poslednje vreme.

Prošle sezone Mirotić je bio deo Barselone, ali je izvesno da neće nastaviti karijeru u Kataloniji jer ovaj tim mora da "reže" budžet, te će se zahvaliti jednom od ključnih košarkaša.

Za usluge Crnogorca, koji je nastupao za reprezentaciju Španije, prema pisanju brojnih evropskih medija interesuju se Partizan i Crvena zvezda Meridianbet, a dilema koju imaju navijači večitih rivala je - za koga navija Nikola Mirotić?

Republika

Foto: Starsport

Nikola Mirotić

 

Ovom 32-godišnjaku srcu je bliži Partizan i pored toga što veći deo njegove porodice navija za Crvenu zvezdu Meridianbet.

Od malih nogu sam bio vatreni navijač Partizana. Svi u porodici su bili simpatizeri Crvene zvezde, a ja sam znao samo za crno-bele boje. Bio sam presrećan kada sam došao, odradio trening i odigrao jednu prijateljsku utakmicu za voljeni klub. Gledao me je lično i tadašnji trener crno-belih Duško Vujošević, ali se na kraju nismo dogovorili - ispričao je Mirotić pre deset godina u intervjuu za ugašeni dnevni list "Sport", dok je na ovu temu govorio i kada je sa Real Madridom gostovao crno-belima u okviru Evrolige i dobio slično pitanje:

- Partizan ima najveću publiku i prvi put mi je bilo da igram u Pioniru, a igrao sam već u Areni. Istina je da sam navijao za Partizan kao mali kada sam bio fudbaler, navijao sam i kada sam počeo da igram košarku, ali kada sam došao u Real Madrid, postao sam "realovac". Stvarno mi je Partizan bio omiljeni klub kada sam bio mali.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Mirotić protiv Partizana

 

Veoma je zanimljivo da je 2019. Mirotić dobio nagradu "Zvezdaš godine" i pored toga što mu je crno-bela boja draža.

- Ponosan sam! Posebne emocije stvarno, verujte mi, ovo je za mene bio san. Nisam ni zamišljao ni u najlepšim snovima da je moguće da se desi. Zaista sam zahvalan navijačima Zvezde, našim ljudima, Srbiji, dokazali su još jednom da znamo da oprostimo... Znate situaciju šta se desilo. Da ne ponavljam. Hvala im još jednom - istakao je on tada aludirajući na situaciju sa Eurobasketa 2015. godine kada je u gnevu strgao srpsku zastavu pred sobom, nesvestan da je to bila trobojka.

Kada se sve sabere i oduzme biće veoma zanimljivo videti kako će na Mirotićevo navijačko opredeljenje reagovati grobari, a kako delije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Kimi

17.07.2023 20:43

Bre Nikola,gde od njih da trazis oprostaj,nisu oni kompetentni za to...oni mogu da oproste Vuku Radivojevicu,Gurovicu i slicnima