PARTIZAN ILI CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET - ŠTA NAS ČEKA U FINALU? Uvod je bio VREO, ovo su KLJUČNI FAKTORI serije!

Autor:

Sport

12.06.2023

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko će postati šampion regionalnog takmičenja?

PARTIZAN ILI CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET - ŠTA NAS ČEKA U FINALU? Uvod je bio VREO, ovo su KLJUČNI FAKTORI serije!

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

Dileme više nema, naravno, ako je uopšte i bilo tokom čitave sezone - Partizan i Crvena zvezda Meridianbet odlučiće o pobedniku AdmiralBet ABA lige.

Beogradski večiti rivali odigraće finalnu seriju regionalnog takmičenja, a ako se po jutru dan poznaje - čekaju nas vruće noći u Beogradu.

Igrači oba tima još nisu ni izašli na teren, a već smo prisustvovali pravoj drami oko termina, ali i sudija za duele crno i crveno-belih. Sve je nekako rešeno, prvi meč serije odigraće se u utorak 13. juna od 20.00 (Arena sport Premium 1) u beogradskoj Areni, a evo i kompletnog rasporeda.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

 

1. meč (13. jun): Partizan - Zvezda (20.00)

2. meč (15. jun): Partizan - Zvezda (20.00)

3. meč (18. jun): Zvezda - Partizan (20.30)

*4. meč (20. jun): Zvezda - Partizan

*5. meč (23. jun): Partizan - Zvezda

*po potrebi

Šta nas čeka u ovoj seriji i ko će biti u prednosti?

PREDNOST DOMAĆEG TERENA

Navijače, ali i košarkaše Partizana definitivno raduje činjenica da će crno-beli imati prednost domaćeg terena.

Bila je četa Željka Obradovića prva na kraju regularnog dela AdmiralBet ABA lige, te će zbog toga imati garantovanu bar jednu utakmicu više pred svojim navijačima u borbi za trofej.

Republika

Foto: Starsport

Matijas Lesor i navijači Partizana

 

Ne treba biti veliki stručnjak da bi skapirali kolika je ovo prednost. Partizan je na krilima navijača rušio mnoge evropske velikane, te će izabranicima Duška Ivanovića biti veoma teško da naprave brejk.

PRITISAK

Veliko pitanje koje se samo nameće je - pred kojom ekipom je veći pritisak uoči ove finalne serije? 

Crvena zvezda Meridianbet već je osvojila dva trofeja - Kup Radivoja Koraća i Košarkašku ligu Srbije, ali svima je jasno da je regionalno takmičenje ono za šta su se borili tokom čitave sezone.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

 

Partizan, sa druge strane, nema trofej već dugo (od Kupa Radivoja Koraća 2019/20) i čitava sezona mogla bi pasti u vodu ukoliko ne bi bila osvojena AdmiralBet ABA liga. Ne bi tada vredeli ni fenomenalni rezultati u Evroligi, ni to što je četa Željka Obradovića bila na korak da sruši kasnijeg šampiona Starog kontinenta, Real iz Madrida.

Takođe, večiti se osim za titulu bore i za plasman u Evroligu jer je, i dalje, zvanično da će šampion regionalnog takmičenja igrati među najboljima na Starom kontinentu i sledeće sezone. Postoje šanse da se oba tima nađu u eliti, ali ne žele da čekaju odluke za "zelenim stolom" Partizan i Crvena zvezda Meridianbet moraće do trofeja u AdmiralBet ABA ligi.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

 

Dakle, ko se bolje bude nosio sa pritiskom, taj bi mogao i do pehara.

ARGENTINCI

Fakundo Kampaco i Luka Vildosa igrači su koji nose igru Crvene zvezde Meridianbet. Ako Partizan nađe način da ga sačuva ovaj tandem Argentinaca - biće u velikoj prednosti.

Ako se Kampaco i Vildosa pak razigraju, crno-belima se ne piše dobro. Vildosa je bio lakše povređen uoči ove finalne serije, ali je za verovati da će biti na terenu i da će spremno dočekati prvu utakmicu.

Republika

Foto: Starsport

Vildosa i Kampaco

 

Jako bitan igrač za tim sa Malog Kalemegdana takođe je i Nemanja Nedović. Poznato je da Nedović bude posebno inspirisan protiv Partizana, pa bi i on mogao da bude faktor koji prelama na stranu Crvene zvezde Meridianbet.

ŽIVCI PARTIZANOVIH STRANACA

Koliko dobrog donosi temperament Partizanovih stranaca Željku Obradoviću, toliko može i da odnese crno-belima koji su se zbog reakcija pojedinih košarkaša često nalazili u neprilikama.

U centru pažnje često je bio Matijas Lesor (biće zanimljivo videti duel njega i Filipa Petruševa), ali i Kevin Panter koji je protiv Reala reagovao na provokaciju Serhija Ljulja posle čega je čitava serija krenula nizbrdo.

Republika

Foto: Starsport

Sukob Lesora i Petruševa

 

Partizanove košarkaše publika često ponese i oni na krilima navijača znaju da naprave fenomenalne rezultate. Ipak, ako se ne iskontrolišu u trenucima kada preovlada nervoza - moglo bi biti veoma zanimljivo.

SUDIJE

Pod najvećim pritiskom biće sudije.

Srpski arbitri neće biti na parketu, a vruć krompir ići će u ruke sledećih sudija:

1. meč: Saša Pukl (Slovenija), Josip Radojković (Hrvatska), Milan Nedović (Slovenija)

2. meč: Matej Boltauzer (Slovenija), Miloš Koljenšić (Crna Gora), Sašo Petek (Slovenija)

3. Damir Javor (Slovenija), Tomislav Hordov (Hrvatska), Luka Kardum (Hrvatska)

Republika

Foto: Starsport

Damir Javor i Duško Ivanović

 

Ne treba trošiti reči da će upravo od njih i odluka koje donesu, zavisiti i u kom smeru može da krene serija. Da li će se izboriti sa pritiskom videćemo već u utorak uveče.

SUDAR TRENERA

Ovu seriju mogli bi da odluče i treneri.

Željko Obradović i Duško Ivanović velika su imena evropske košarke i njihov duel biće više nego zanimljivo videti.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović i Duško Ivanović

 

U dosadašnjem toku sezone Crvena zvezda Meridianbet je upisala tri, a Partizan dve pobede, te je Ivanović, ako gledamo ovaj parametar, u blagoj prednosti. Takođe, Ivanović je vodio tim do dva trofeja, ali, kao što smo i rekli, najvažnije tek sledi. A znamo koliko je iskusan Željko Obradović kada dođu mečevi odluke.

Nema sumnje da će Obradović imati još jedan veliki motiv jer od povratka u Partizan nije stigao do trofeja, pa se nada da će taj niz prekinuti u AdmiralBet ABA ligi.

ŠTA KAŽU KLADIONICE?

Bukmejkeri su rekli svoje - Parizan i Crvena zvezda Meridianbet skoro su u apsolutnom egalu pred start serije!

Kada se gleda ko će stići do titule, kvota na crno-bele je 1,85 dok je kvota na tim sa Malog Kalemegdana 1,95.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

 

Ako gledamo prvu utakmicu, ponovo je blagi favorit Partizan i kvota na ovaj tim je 1,75. Sa druge strane, pobeda Crvene zvezde Meridianbet u prvom meču plaća kvotom 2,20.

Dakle, nema sumnje da nas očekuje veoma zanimljiva serija, a vi nam za kraj prognozirajte rezultat iste:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading