SUSTIGLE SU GA GODINE! Srpski košarkaški trener OŠTRO o selektoru Pešiću!

Autor:

Sport

20.07.2023

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zabrinut zbog brzine reagovanja.

SUSTIGLE SU GA GODINE! Srpski košarkaški trener OŠTRO o selektoru Pešiću!

Foto: FIBA

Svetislav Pešić na utakmici sa Grčkom

Proslavljeni košarkaški trener u penziji Vlade Đurović gostovao je u poznatom domaćem podkastu. Dotakao se raznoraznih tema, a reči su upućene i selektoru reprezentacije Srbije Svetislavu Pešiću:

Foto: Starsport

Vlade Đurović

 

- Mislim da je selektor u godinama gde bi trebalo da ima neke pomoćnike koji imaju hrabrosti, i koji toliko znaju da mu kažu: "Ej majstore, možda bi bilo dobro tajm aut, primili smo šest poena u nizu, ili evo ovi su počeli zonu, možda bi trebalo nekog šutera da ubacimo, ili bi možda i mi mogli sa zonom" - rekao je Đurović, pa nastavio o pomoćnicima:

- Oni su tako selektirani da ne može niko ništa da mu kaže, a on je već u godinama da nije svestan da brzina njegovih odluka nije kakva je bila ranije - vratio se opet na Pešića:

 - On je odličan trener, osvojio je sve što se moglo osvojiti, ali ima 74 godine. Ja sam stariji od njega sa 75, i ne bavim se više ovim poslom, već dugo. Mislim da ovako po nekim reakcijama, možda sam bio i brži od njega. Ovo sve treba neko drugi da mu kaže, ali evo ja govorim. On bi morao da bude okružen sa visprenijim i mlađim pomoćnicima - završio je Đurović.

Vlade Đurović je trenersku karijeru započeo u Slobodi Dita davne 1978. godine. Vodio je mnogobrojne klubove u karijneri dugoj četiri decenije, a najveći uspeh ostvario je sa Zadrom kada je bio šampion Jugoslavije. Kuriozitet je da je bio prvak i sa Šibenkom, ali je to trajalo samo 16 sati, zbog poništavanja poslednje utakmice finalne serije.

Osvojio je Kup Radivoja Koraća sa FMP-om, Kup Grčke sa Panioniosom, kao i Kup Belgije sa Ostendeom.

Što se tiče reprezentacije, osvojio je zlatnu medalju sa univerzitetskom selekcijom 2003. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading