BLIŽE SE PRIPREME ZA MUNDOBASKET! Srbija ZAKAZALA tri provere! Ovo su rivali Pešićevim "orlovima"!

Autor:

Sport

13.07.2023

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetsko prvenstvo će se održati u Japanu, Filipinima i na Novom Zelandu.

BLIŽE SE PRIPREME ZA MUNDOBASKET! Srbija ZAKAZALA tri provere! Ovo su rivali Pešićevim "orlovima"!

Foto: Starsport

Selektor Srbije Svetislav Pešić

Još uvek traje neizvesnost košarkaške javnosti u iščekivanju da selektor Srbije Svetislav Pešić objavi spisak igrača, koji će predstavljati našu državu na Mundobasketu u Manili od 25. abgusta do 10. septembra.

Prema prvim, nezvaničnim najavama, na njemu bi trebalo da se nađe 16 reprezentativaca, sa kojima će se graditi takmičarska forma za premijernu utakmicu na Svetskom prvenstvu protiv Kine 26. avgusta.

Dok je na snazi dilema oko toga da li će Srbija moći da računa na Nikolu Jokića, Vasilija Micića i ostale, već je poznat plan priprema za najveće planetarno takmičenje.

Kako prenosi Mozzart Sport, "orlovi" će odraditi tri meča za samo pet dana! Premijeru imaju 1. avgusta, kada će u srpskoj prestonici gostovati reprezentacija Bosne i Hercegovine. Biće to prvi kontrolni meč za Srbiju, ali bez prisustva publika, pošto je duel zatvorenog tipa.

Foto: Starsport

 

Samo dva dana kasnije, 3. avgusta četa Svetislava Pešića i njegove izabranike čeka duel protiv Poljske, četvrtoplasirane reprezentacije prethodnog Evrobasketa. Poljake će predvoditi poslednje pojačanje Partizana Mateuš Ponitka, ali ni taj susret neće biti otvoren za navijače.

Posle utakmice protiv Poljaka, srpska selekcija krenuće u Crnu Goru na susret sa domaćom selekcijom za koju se očekuje da zaigra NBA as Nikola Vučević. Taj meč na programu je 5. avgusta.

Još od ranije se zna da će Srbija igrati na Akropolj kupu od 8. do 10. avgusta, a rivali će biti Grčka i Italija. Domaćin još ne zna da li će računati na najveću zvezdu Janisa Adetokunba, Kostas Slukas neće biti na raspolaganju selektoru Dimitrisu Itudisu, dok su "azuri" nedavno saznali da će Paolo Bankero ipak nastupati za SAD.

Pred početak Svetskog prvenstva 16. avgusta u Beogradu će gostovati Portoriko, sa kojim se susrećemo i u grupnoj fazi Mundobasketa.

To neće biti kraj kontrolnih mečeva, budući da je prvi zvanični duel u grupnoj fazi na programu tek 26. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading