SKANDAL DOBIJA NOVE DIMENZIJE! Isplivala IMENA - spisak srpskih košarkaša optuženih za NAMEŠTANJE sve duži!

Autor:

Sport

18.07.2023

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Videćemo kako će se čitava situacija rešiti.

SKANDAL DOBIJA NOVE DIMENZIJE! Isplivala IMENA - spisak srpskih košarkaša optuženih za NAMEŠTANJE sve duži!

Foto: Pixabay.com/ HeungSoon

Veliki skandal potresao je svetsku košarku.

Košarkaška liga Srbije objavila je krajem juna kako je FIBA pokrenula istragu zbog umešanosti određenih igrača u nameštanje utakmica, a sada su po prvi put isplivala i imena osumnjičenih.

U srpskim medijima pojavile su se informacije da su za nameštanje optuženi Aleksandar I. (27), David M. (26) i Nikola Ć. (26), te da su oni navodno učestvovali u nečasnim radnjama na domaćoj sceni.

Republika

Foto: Pixabay.com/ HeungSoon

 

Protiv njih je pokrenut postupak od strane FIBA, a još jedan Srbin, Nedeljko P. (27) navodno je učestvovao u nameštanju u šampionatu Rumunije.

Šta će biti sa pomenutim igračima pokazaće dalja istraga, a nije isključeno ni da će košarkaši biti lišeni slobode.

Očekuje se da će igrači dobiti i drakonske kazne od FIBA te da će biti suspendovani iz košarke na duže vreme.

Zaista, nema dileme da teški dani čekaju pomenute košarkaše ako se dokaže da su svesno učestvovali u nečasnim radnjama, a sudeći po prvim dokazima do kojih su istažni organi stigli - to jeste tako! Naš izvor otkrio je da su pomenuti igrači pali zbog telefona.

FIBA sprovodi istragu, a KLS samo pomaže. Za sve izgrednike biće nulta tolerancija. Međutim, ne treba da se boje samo novčanih kazni i suspenzija. Ceo predmet će biti predat nadležnim organima. Za očekivati je da će usediti opsežna akcija, hapšenja desetine košarkaša i njihovih saučesnika, sudski procesi i nadam se izrečenim zatvorskim kaznama. Samo tako će moći da se spere ljaga sa srpske košarke i da nikome više ne padne na pamet da namešta utakmice - otkrio je za Republiku izvor dobro upućen u istragu, pa dodao:

- Reč je o košarkašima klubova koji već godinama igraju KLS, igračima srednjeg ranga čije su plate oko 1.500 evra. Oni su se kladili na svoje i tuđe mečeve tako što su se dogovarali SMS porukama, pozivima, i preko popularnih aplikacija šta ko od njih treba da odigra, bilo da je reč o pobedi, porazu, ili što je najlakše namestiti "minus" i "plus" poene na utakmici. To ih je i razotkrilo, te prepiske u telefonima koji su već veštačeni, kao i pozivi za koje postoji evidencija, FIBA ima svu dokumentaciju. Za sada je dokazana umešanost manje od deset košarkaša, ali kako istraga još uvek traje verovatno će taj broj biti veći. Indikativno je da su se ti košarkaši udružili u krugove, tačno se znalo kad se ko i na čiji meč kladi kako bi zavarali trag

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading