ŽOC NA SVETOM MESTU ZA GROBARE - Obradović u Španiji evocirao u uspomene na slavne dane Partizana

Autor:

Sport

17.07.2023

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana vratio se u Fuenlabradu u kojoj je sa crno-belima rušio velikane i odakle su otišli u Istanbul i pokorili Evropu.

ŽOC NA SVETOM MESTU ZA GROBARE - Obradović u Španiji evocirao u uspomene na slavne dane Partizana

Foto: Starsport

Trener Partizana Željko Obradović

Željko Obradović otišao je na sveto mesto za partizanovce. Trener crno-belih je bio u  španskoj Fuenlabradi u kojoj je sa Partizanom bio domaćin 1992. godine kada su redom rušili velikane a onda otišli u Istanbul i pobedom u finalu nad Hudentudom osvojili Kup evropskih šampiona.

 

 

Od tada između Partizana i Fuenlabrade, predgrađa Madrida, ima neka tajna veza. Zato Košarkaška fondacija Fuenlabrada i Univerzitet "Rej Huan Karlos" organizovala prvu univerzitetsku košarkašku kliniku "Željko Obradović", na kojoj je upravo Žoc bio glavni među govornicima. Zajedno sa španskim trenerom Luisom Kazimirom najtrofejniji trener Evrope je održao predavanje o napadačkim postavkama.

- Postoji neraskidiva veza između Partizana i Fuenlabrade. Neverovatno kako su nas tamo dočekali, navijali za nas protiv španskih timova. Rekli su da je to Partizan iz Fuenlabrade -  govorio je ranije Obradović.

Interesantno, Partizan je jesen gostovao u Fuenlabradi i očigledno prikupio energiju koja ga je minule sezone dovela na korak do fajnal-fora Evrolige. Zato i ovo gostovanje u Španiji može biti ohrabrenje da se ove godine ode korak dalje.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

Podsetimo, Obradović je pre Fuenlabrade bio i u Istanbulu, pa je ovaj put svojevrsno Partizanovo hodočašće, o kojem je Republika već pisala. Tako je Žoc išao obrnutim redosledom, od kraja ka početku u odnosu na 1992. Obradović se u najvećem gradu Turske našao na putu do Antalije, gde je, kao govornik, učestvovao na košarkaškom seminaru. Žoc je na Bosforu evocirao uspomene na 1992, ali i godine koje je proveo tamo kao trener Fenerbahčea.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading