Sport osvojio Arilje, mali Maksim sve iznenadio!

Autor:

Sport

16.07.2023

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Arilja nastavljaju da stižu lepe sportske vesti.

Sport osvojio Arilje, mali Maksim sve iznenadio!

Foto: Privatna arhiva

Maksim Ičelić

Održana su dva velika atletska skupa, a fudbalski veterani Crvene zvezde odigrali su meč protiv vršnjaka iz domaće Budućnosti.

Preko 300 učesnika imala je Kolor ran trka na sedam kilometara, koja se održala drugu godinu za redom i ona će sigurno postati tradicionalna. Imala je međunarodni karakter i kategorije seniori i mlađi. Ruskinja Elena Sokolova u konkurenciji seniorki stigla je do zlatne medalje, a sve je iznenadio Maksim Ičelić. Ovaj talentovani član KK Klik, iako je rođen tek 2012. on je u trci mladih ispod 18 godina, na sedam kilometara bio prvi. Učesnike je pozdravio predsednik opštine Predrag Maslar, koji je takođe nastupio na trci.

- Sportsko udruženje S Džim pokazalo je da je odličan organizator i bilo je lepo sarađivati sa njima. Trke imaju posebnu draž, jer su rekreativnog tipa i svako se može prijaviti. Učesnici se tokom trke, od strane volontera polivaju raznim bojama, organskog porekla, koje se koriste u ishrani i lako se skidaju jednostavnim pranjem vodom. Bravo za sve učesnike - istakao je Saša Luković, direktor Sportsko turističkog centra Arilje.

Kolor ran trka poredak: Ispod 18 godina: Devojčice: 1. Tamara Nenadić, Arilje, 2. Srna Babić, Lajkovac, 3. Jana Jovanović, Arilje. Dečaci: 1. Maksim Ičelić, Arilje, 2. Pavle Segenj, Beograd, 3. Aleksa Nenadić, Arilje. Seniori: žene: 1. Elena Sokolova, Rusija, 2. Jelena Paunović Čačak, 3. Natalija Ilić Beograd. Muškarci: 1. Obrad Babić, Lajkovac, 2. Nikola Veljović, Gornji Milanovac, 3. Stefan Raičević, Čačak.

Pod pokroviteljstvom opštine Arilje a u organizaciji Sportskog saveza Arilja i STC Arilje održan je javni trening na gradskom Trgu partizana. Projekat već sedmu godinu zaredom porodično okuplja građane, na zajedničkom treningu. Najmlađi se takmiče u igrama bez granica, dok odrasli vežbaju na javnom treningu. Svi zajedno su aktivni, što je primarni cilj projekta “Aktivnija Srbija”.

- Sve je veća potreba da se podigne svest o uticaju redovne fizičke aktivnosti na kvalitetan i zdrav život. Poznato nam je da na zdravlje utiče veliki broj različitih faktora: fizičkih, emocionalnih, unutrašnjih i spoljašnjih. Na neke faktore, nažalost, ne možemo da utičemo ma koliko god se trudili, kao što su genetika ili trenutna starost, ali postoje faktori koji su u značajnoj meri pod našom kontrolom. Tu pre svega, akcenat stavljamo na tri stavke, koje su vodeći uzroci hroničnih bolesti u današnjem svetu. To su nepravilna ishrana, nezdravi životni stil u koji spade preterano konzumiranje alkohola, pušenje i neredovan san, kao i fizička ne aktivnost. Podržavamo projekat Aktivnija Srbija, jer smatramo da je prevencija ključ uspeha u sprečavanju sve većeg oboljevanja našeg stanovništva – poručio je Saša Luković predsednik Sportskog saveza Opštine Arilje i direktor STC Arilje.

Sportsko edukativni projekat „Aktivnija Srbija“ koje podržavaju Ministarstvo  sporta, Ministarstva zaštite životne sredine i Sportski savez Srbije, ima za cilj promovisanje kulture zdravlja, edukaciju građana Srbije, podsticanje na aktivnost i razmenu iskustava, podižući svest o važnosti zdravog i aktivnog života, a nastojeći, istovremeno menjati negativne trendove koji nas čine sve nezdravijom i gojaznijom nacijom. To su prepoznale sve generacije i priključile se ovoj akciji.

Ove godine Aktivnija Srbija sprovodi svoj karavan pod sloganom “Snaga porodice”, jer najveća životna snaga svakog pojedinca i polazi iz porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading