NOVA SEOBA! Bivši igrač Partizana prelazi u evroligaša!

Autor:

Sport

16.07.2023

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završena je epizoda u Turskoj.

NOVA SEOBA! Bivši igrač Partizana prelazi u evroligaša!

Foto: Starsport

KK Partizan

Napustio je Rokas Gedraitis redove Baskonije, ali je tim iz Vitorije nastavio sa dovođenjem igrača u prelaznom roku.

Dres evroligaša bi uskoro trebalo da zaduže dva košarkaša, pošto su blizu dogovora sa nekadašnjim plejom Partizana Kodijem Milerom Mekintajerom, kao i Čimom Monekeom, koji se prošle sezone dovodio u vezu sa crno-belima.

Kako prenose španski mediji, potpis Kodija je pitanje časa, a budući da ima bugarski pasoš, Miler-Mekintajer neće biti stranac u timu za ACB ligu. On je prethodne sezone igrao za turski Gazijantep, dok ima iskustvo igranja u španskom prvenstvu kao član Andore, tokom takmičarske 2021/22.

Tokom nastupa za tursku ekipu, Miler Mekintajer je upisao 28 mečeva u prvenstvu, uz 15,4 poena, blizu šest asistencija, 4,4 uhvaćene lopte i 1,5 ukradenih poseda za prosečno 34 minuta u igri.

Foto: kkpartizan NIS

Kodi Miler Mekintajer

Nema sumnje da će Miler-Mekintajer biti velikok pojačanje za Baskoniju, pošto su Španci u međuvremenu ostali bez Darijusa Tompsona. Amerikanac je posle odlične sezone u Evroligi, prešao u Efes kao zamena za srpskog reprezentativca Vasilija Micića, novog člana Oklahome.

Kodiju će ovo biti debitantsko izdanje u Evroligi, dok se u prethodne četiri sezone dokazivao na parketima Evrokupa, kao član Zenita, Cedevita Olimpije, Partizana i Andore.

Baskonija je dosad potpisala centra Kalifu Diopa, krilo Nikosa Rogavopulosa i italijanskog reprezentativca Nikolu Maniona na bekovskim pozicijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading