LITVANCI OTKRILI KARTE! Na Mundobasketu bez NAJVEĆE zvezde!

Autor:

Sport

12.07.2023

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Litvanije Kazis Maksvitis objavio je širi spisak od 15 igrača za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra.

LITVANCI OTKRILI KARTE! Na Mundobasketu bez NAJVEĆE zvezde!

Foto: Starsport

Na spisku nema najveće zvezde košarkaša Sakramenta Domantasa Sabonisa, koji se nije oporavio od povrede palca.

Litvanci će na Mundobasketu igrati i bez Marijusa Grigonisa, Lukasa Lekavičijusa, Edgarasa Ulanovasa i Rokasa Giedraitisa.

Selekcija Litvanije će do početka Svetskog prvenstva odigrati deset kontrolnih utakmica. Izabranici Kazvitisa Makvitisa su svrstani u grupi D sa Crnom Gorom, Meksikom i Egiptom.

- Bilo je mnogo govora o igračima, koji će propustiti predstojeće Svetsko prvenstvo. Ali, mislim da smo uspeli da sastavimo solidan tim, koji će imati najveće ciljeve - rekao je Maksvitis.

Republika

Foto: Twitter.com/Brenden Nunes/printscreen

Domantas Sabonis neće igrati na SP

Na spisku su: Jonas Valančijunas, Gitis Radzevičijus, Rokas Jokubaitis, Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis, Eigirdas Zukauskas, Margiris Normantas, Donatas Motiejunas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendzijus, Donatas Tarolis, Martinas Sajus, Vaidas Kariniauskas, Mindaugas Kuzminskas i Laurinas Birutis.

Podsetimo, predstojeći Mundobasket će biti održan u Japanu, Indoneziji i Filipinima, a reprezentacija Srbije nalazi se u B grupi, zajedno sa selekcijama Portorika, Južnog Sudana i Kine, koju sa klupe predvodi nekadašnji selektor "orlova" Aleksandar Saša Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading