NIŠTA OD ZLATA: Srbija izgubila u POLUFINALU!

Autor:

Sport

08.07.2023

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borile su se naše lavice ali nije bilo dovoljno.

NIŠTA OD ZLATA: Srbija izgubila u POLUFINALU!

Foto: Kss.rs

Ženska reprezentacija Srbije do 18 godina nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Konji, pošto je u polufinalu izgubila od Slovenije  65:89 (16:23, 18:20, 22:23, 9:23)

Naše devojke imaju još jednu priliku da osvoje medalju, u nedelju od 18 časova igraće za bronzu protiv poraženog iz drugog polufinala između Španije i Francuske.

 

 

Na krilima samopouzdanja iz prethodnih mečeva, tim koji vodi trener Milan Vidosavljević odlično je počeo i polufinale. Međutim, posle brzog vođstva 7:2 usledio je odgovor Slovenije koja je vrlo brzo okrenula situaciju u svoju korist.

Zatim se razigrala i Marija Avlijaš i naš tim je u nekoliko navrata ozbiljno pretio. Međutim, za svaki pokušaj da uhvatimo priključak ili okrenemo rezultat, Slovenija je imala odgovor, da bi posle tri minuta igre u drugom poluvremenu naš tim zaostajao čak 17 razlike – 37:54.

U ovom delu Slovenija je bežala i na plus 19, posle čega je usledila reakcija Srbije koja je do kraja treće četvrtine uspela da spusti jednocifren minus – Ana Milanović je ubacila dva penala za 51:60, minut i šest sekundi pre kraja trećeg perioda. Potom je ubacila i trojku za minus osam – 54:62, ali je Slovenija pred poslednji obavezni odmor ipak imala 10 poena prednosti – 64:54.

Bez obzira na ovaj rezultat, naša reprezentacija je samim plasmanom u polufinale premašila očekivanja.

Najefikasnija u našem timu bila je Marija Avlijaš sa 24 poena, uz 7 skokova i 5 asistencija, Ana Milanović je dodala 12, Jovana Jevtović 10.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading