TUGA: Preminuo Sesil Egzum!

Autor:

Sport

03.07.2023

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasna vest je potvrđena.

TUGA: Preminuo Sesil Egzum!

Foto: KK Partizan

Sesil Egzum, otac doskorašnjeg košarkaša Partizana Dantea Egzuma, preminuo je posle teške borbe za život.

Danteov otac se nalazio na intenzivnoj nezi u jednoj bolnici u Sjedinjenim Američkim Državama, bio je u kritičnom stanju zbog roblema sa plućima, a na kraju je nažalost preminuo.

Tu vest je potvrdio KK Partizan na zvaničnom Instagram nalogu.

- Sa velikom tugom vas obaveštavamo da je Sesil Eksum preminuo u 60. godini. Košarkaški klub Partizan izražava svoje najdublje saučešće - piše u objavi kluba iz Humske.

Kao i njegov sin, Sesil se takođe bavio košarkom, a bio je čak šampion NCAA sa Severnom Karolinom. Tu je igrao u tandemu sa najvećim kog je igra pod obručima ikada imala - Majklom Džordanom.

Na NBA draft je Egzum senior izašao 1984. godine, birali su ga Denver Nagetsi kao 194. pika, ali nikada nije zaigrao u najjačoj ligi na svetu.

Sesil je tokom nedavno završene sezone često bio gost na Partizanovim utakmicama, gde je iz prvih redova bodrio svog sina u pohodu na Top 8 fazu Evrolige i titulu u AdmiralBet ABA ligi.

Na krilima očeve podrške sa tribina, Dante je odigrao fenomenalnu sezonu, u kojoj je u crno-belom dresu prosečno u elitnom evropskom takmičenju beležio 10,4 poena, 2,4 skoka i 2,3 asistencije, dok je u regionalnoj ligi imao učinak od 11,4 poena, 2,9 skoka i 3,5 asistencije.

Vratio se u rodnu zemlju gde je igrao sedam godina i u proseku beležio 10,7 poena i 6,9 skokova po utakmici.

- Osećam se kao kod kuće. Jednostavno takav mi je osećaj i van dvorane, a posebno u dvorani gde je bilo prelepo. Sjajni navijači koji su od prvog momenta na nogama, navijaju za svoj tim, navijaju za mog sina. Prelepo veče, oduševljen sam - rekao je pre nekoliko meseci Sesil u razgovoru za "Mozzart Sport".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading