NBA I EVROLIGA - IMA NEKA TAJNA VEZA: Vasilije Micić nastavio NESTVARAN niz! Kvari ga samo košarkaš kog grobari NE PODNOSE!

Autor:

Sport

02.07.2023

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaista, više nego zanimljiv podatak.

NBA I EVROLIGA - IMA NEKA TAJNA VEZA: Vasilije Micić nastavio NESTVARAN niz! Kvari ga samo košarkaš kog grobari NE PODNOSE!

Foto: Starsport

Vasilije Micić slavi titulu u Evroligi

Vasilije Micić rešio je da se otisne "preko bare" i oproba u NBA ligi gde će naredne sezone nositi dres Oklahome.

Dugi niz godina Srbin je jedan od najboljih igrača Starog kontinenta, te blista u Evroligi koju je dva puta i osvojio, a jedne sezone bio je MVP takmičenja, dok je dva puta osvojio nagradu namenjenu najkorisnijem košarkašu završnog turnira.

Za tri godine u Oklahomi Micić će zaraditi 23,5 miliona dolara, a njegovim dolaskom u Sjedinjene Američke Države nastavljen je niz i veza između NBA i Evrolige. O čemu se zapravo radi?

Republika

Foto: Starsport

Vasilije Micić i Ergin Ataman

 

čak devet od poslednjih 10 igrača sa MVP zvanjem iz Evrolige je imalo ili će imati priliku da se oproba u najjačoj ligi sveta. Neki su do NBA stigli posle MVP titule u Evroligi, dok su drugi osvojili priznanje za najkorisnijeg igrača elitnog takmičenja Starog kontinenta tek pošto su se vratili iz Amerike.

Micić spada u grupu onih koji su tek nakon priznanja u Evropi otišli u Ameriku. Sa njim u toj grupi su i Sehio Rodrigez, Nemanja Bjelica, Luka Dončić i Saša Vezenkov koji će naredne sezone igrati za Sakramento Kingse.

Vasilis Spanulis, Nando De Kolo, Jan Veseli i Nikola Mirotić su prvo igrali u NBA ligi, pa su se vratili u Evroligu gde su osvajali MVP priznanja.

Jedini koji kvari ovu tajnu vezu je košarkaš kog navijači Partizana ne podnose - Serhio Ljulj. On je još od 2007. godine u Realu, učestvovao je u mnogim velikim uspesima ovog tima, a "kraljevskom" klubu je i ove sezone doneo titulu u Evroligi pošto je postigao pobednički koš protiv Olimpijakosa u finalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading