GROBARI SE HVATAJU ZA GLAVU: Dante Egzum ODLAZI, Partizan OSTAJE BEZ jednog od najboljih!

Autor:

Sport

02.07.2023

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Obradović neće moći da računa na njega naredne sezone.

GROBARI SE HVATAJU ZA GLAVU: Dante Egzum ODLAZI, Partizan OSTAJE BEZ jednog od najboljih!

Foto: Starsport

Kevin Panter i Dante Egzum

Crno-beli svet pogodile su katastrofalne vesti - jedan od najboljih igrača košarkaškog kluba Partizan, Dante Egzum, napušta klub i vraća se u NBA ligu.

Egzum će naredne sezone igrati za Dalas, a ovo je potvrdio čuveni transfer insajder Adrijan Vojnarovski.

 

 

Na ovaj način će se Australijanac vratiti u najkvalitetniju ligu sveta gde je već imao priliku da nastupa i gde je izabran kao peti pik na draftu 2014. godine od strane Jute.

U Partizan je stigao pred početak nedavno završene sezone iz Barselone, sa kojom je osvojio Kup kralja, a u crno-belom dresu osvojio je AdmiralBet ABA ligu i bio je na korak od fajnal-fora Evrolige.

Blistao je na svim poljima Dante, pa je u regionalnom takmičenju imao učinak od 11.4 poena poena, 2.9 skokova i 3.5 asistencije po meču, na 34 odigrana duela. U Evroligi, brojke su bile tek nešto niže, 10.4 poena, 2.4 skoka i 2.3 asistencije.

Sa reprezentacijom Australije je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2021. godinu u Tokiju, dok se našao i na spisku selektora te zemlje za predstojeće Svetsko prvenstvo, a u NBA ligi pored Jute nastupao je i za Klivlend. Kako će se snaći u dresu Dalasa ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading