SNOVI GROBARA POSTAJU JAVA: Željko Obradović pravi "DRIM TIM" za Evroligu!

Autor:

Sport

01.07.2023

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mogu li crno-beli da naprave korak više u elitnom takmičenju ove sezone?

SNOVI GROBARA POSTAJU JAVA: Željko Obradović pravi "DRIM TIM" za Evroligu!

Foto: Starsport

Željko Obradović slavi sa igračima Partizana

Dugo je crno-beli svet čekao na neki veći uspeh košarkaša Partizana.

Posle čitavih deset godina grobari su mogli da se raduju tituli u AdmiralBet ABA ligi, a da je bilo malo više sreće četa Željka Obradovića završila bi na fajnal-foru Evrolige.

Plej-of serija elitnog takmičenja protiv Reala iz Madrida ostaće upamćena po brojnim skandalima i ogromnom preokretu, a pošto su nadoknadili dve pobede minusa protiv crno-belih igrači "kraljevskog" kluba popeli su se na krov Evrope. Deluje da je Partizan mogao više, ali ako se po jutru dan poznaje - u sezoni za nama snovi grobara mogu postati java jer Željko Obradović želi da formira "drim tim" koji će biti konkurentan za najveće uspehe u Evroligi.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

Dobio je Partizan bitku sa Barselonom za Kevina Pantera, pa će kapiten i naredne sezone voditi ekipu na terenu. Zatim je i prvi čovek crno-belih, Ostoja Mijailović, zagolicao maštu navijačima.

- Bili smo svesni da će na Pantera, kao MVP AdmiralBet ABA lige i jednog od najboljih igrača u Evropi na toj poziciji, biti velikih napada. Želim da mu se zahvalim što je prihvatio Partizanovu nešto nižu ponudu od one koju je imao od Barselone. Dali smo sve od sebe. Danima smo pregovarali i radili na tome da zadržimo kapitena kao ključnu kariku u našoj ekipi. Za nas je velika stvar da sačuvamo kostur tima koji je napravio čudo posle deset godina posta u AdmiralBet ABA ligi i osam godina neigranja u Evroligi. Bilo nam je važno da zadržimo, pre svega, takvog čoveka, a ne samo igrača koiji je zove Kevin Panter. Za nas je od velike važnosti i što smo uspeli da sačuvamo lidera ekipe koga je želela cela Evropa. U isto vreme i Partizan je pokazao ambicije za narednu sezonu i da želi da se takmiči za najviše ciljeve - rekao je Mijailović i najavio neke nove krupne potpise.

Nije puno prošlo, a crno-beli su ušli u trku za Nikolu Mirotića i Kostasa Slukasa, košarkaše koji su godinama unazad jedni od najboljih na Starom kontinentu i kada bi oni došli u Beograd Željko Obradović bi već sada imao "drim tim", a navijači bi preboleli odlazak ljubimca Matijasa Lesora u Panatinaikos.

Republika

Foto: Starsport

Dante Egzum i Nikola Mirotić

 

Bore se čelnici Partizana i da u timu zadrže Dantea Egzuma koji bi da se još jednom oproba u NBA ligi, te se nadaju da će i on naredne sezone nositi crno-beli dres i da se neće otisnuti "preko bare".

Kada se na ova lica nadovežu igrači poput Jama Madara, Alena Smailagića i Danila Anđušića koji sigurno ostaju i naredne sezone, Džejmsa Nanelija i Alekse Avramovića koji su blizu produžetka ugovora, te mladih snaga poput Uroša Trifunovića i Balše Koprivice - grobari sa razlogom mogu da "sanjaju otvorenih očiju".

Potencijalan problem mogli bi da predstavljaju najavljeni odlasci Zeka Ledeja koji je tražio astronomsku platu kako bi ostao i Joanisa Papapetrua koji, ruku na srce, nije oduševio u sezoni za nama, ali čelnici crno-belih imaju još neke "džokere u rukavu".

Ognjen Jaramaz se spominje kao potencijalno pojačanje, a zamena za Matijasa Lesora traži se u Brendonu Dejvisu i Džošu Nibou.

Republika

Foto: Starsport

Ognjen Jaramaz i Vladimir Lučić

 

Dakle, kada se sve sabere i oduzme, Željko Obradović mogao bi da formira "drim tim" koji će naredne sezone pokušati da napravi iskorak u Evroligi i zadrži pehar u regionu. Imena poput Pantera, Mirotića, Slukasa, Egzuma, Madara, Smailagića, Nanelija, Jaramaza, Dejvisa, Niba i ostalih definitivno ulivaju nadu navijačima da će se i naredne sezone radovati velikim uspesima svog kluba!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading