ISPLIVALI DETALJI UGOVORA! Poznato koliko će novca ZARADITI Dante Egzum: Da li je Partizan MOGAO DA SE BORI sa Dalasom?

Autor:

Sport

02.07.2023

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanac će se obavezati na godinu dana vernosti.

ISPLIVALI DETALJI UGOVORA! Poznato koliko će novca ZARADITI Dante Egzum: Da li je Partizan MOGAO DA SE BORI sa Dalasom?

Foto: Starsport

Ljubimac navijača Partizana, Dante Egzum, naredne sezone neće nositi crno-beli dres jer će se vratiti u NBA ligu gde će zadužiti opremu Dalasa.

Za kratko vreme Australijanac je osvojio srca grobara, te je bio jedan od najzaslužnijih što se četa Željka Obradovića vratila na tron u AdmiralBet ABA ligi posle deset godina pauze.

Blistao je na svim poljima Dante, pa je u regionalnom takmičenju imao učinak od 11.4 poena poena, 2.9 skokova i 3.5 asistencije po meču, na 34 odigrana duela. U Evroligi, brojke su bile tek nešto niže, 10.4 poena, 2.4 skoka i 2.3 asistencije.

Republika

Foto: Starsport

Dante Egzum protiv Reala

 

Zbog ovoga navijačima Partizana definitivno nije lako da se oproste od Egzuma, te se mnogi pitaju da li su crno-beli mogli da zadrže Australijanca. U međuvremenu isplivali su i detalji ugovora Dantea Egzuma i Dalasa, pa su krenula i pitanja - da li je Partizan finansijski mogao da parira Amerikancima?

Prema pisanjima medija u Sjedinjenim Američkim Državama, shodno veteranskom minimumu, Egzum će zaraditi oko 2.7 miliona dolara (oko 2.47 miliona evra) za godinu dana ugovora sa Dalasom. Takođe, Dante nema opciju o produženju ugovora, pa će na kraju sezone biti neograničeno slobodan agent.

On je potpisao jednogodišnji garantovani ugovor tako da je sigurno da će čitavu sezonu biti u NBA ligi i deluje da je njegova odluka za povratak u Ameriku bila konačna, bez obzira na finansije.

Šta vi mislite, da li je Partizan mogao da zadrži Dantea Egzuma i finansijski parira Dalasu?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading