PAO SE NE ŠALI: NBA zvezda stiže u Atinu?!

Autor:

Sport

01.07.2023

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ergin Ataman pravi drim-tim.

PAO SE NE ŠALI: NBA zvezda stiže u Atinu?!

Foto: Starsport

Ergin Ataman

Dolazak turskog trenera je očigledno sve promenio u redovima grčkog velikana. U klub su stigli Kostas Adetokumbo, Dimitris Moraitis, Luka Vildosa, kao i Matijas Lesor, a sada je Panatinaikos blizu dovođenja još jednog sjajnog igrača.

U pitanju je Brin Forbs, NBA zvezda, koji poslednjih sedam sezona igra u najjačoj ligi sveta. Kako prenosi SDNA, američki bek je ponuđen Panati, a ukoliko se Ataman složi, nekadašnjem saigraču Nikole Jokića će biti ponuđen ugovor.

Forbs je proveo po dve godine na Univerzitetu Klivlend i Mičigen Stejt, igrajući koledž košarku. Izašao je i na NBA draft 2016. godine, ali nije bio izabran. Ipak, dobio je drugu šansu u San Antoniju, gde je proveo četiri godine pre nego što je prešao u Milvoki. Sa ekipom Baksa je osvojio šampionski prsten 2021. godine.

Nakon titule, Forbs je kratko igrao u San Antoniu, a nakon toga je usledio trejd, pa je kratko sarađivao i sa Nikolom Jokićem u Denver Nagetstima. Iz Kolorada je ubrzo trejdovan, a poslednji klub u ligi mu je bila Minesota. Nedugo posle otkaza u Minesoti, Forbs je bio uhašen zbog porodičnog nasilja.

U karijeri je odigrao 431 meč u regularnom delu sezone, a u proseku je beležio 8.8 poena, uz malo manje od dva skoka, odnosno malo preko jedne asistencije u proseku.

Jasno je da mu je karijera u padu nakon titule, ali nema sumnje da bi u Evropi bio jedan od najboljih skorera i veliko pojačanje za atinske "zelene".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading