PANTER PIŠE ISTORIJU! Nijedan Amerikanac nije OVO postigao u Partizanu!

Autor:

Sport

29.06.2023

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grobari su ga već i zaboravili.

PANTER PIŠE ISTORIJU! Nijedan Amerikanac nije OVO postigao u Partizanu!

Foto: Starsport

Partizan je danas završio najveći posao, pošto je dogovorio novu dvogodišnju saradnju sa Kevinom Panterom.

Tako će kapiten crno-belih još najmanje do 2024. godine braniti boje kluba iz Humske, po čemu bi mogao da ispiše istoriju crno-belih.

Ukoliko ispuni obaveze do kraja, Panter bi postao stranac sa najdužim stažom u Partizanu, a već sada je izvesno da će postati prvi Amerikanac kome je pošlo za rukom da "prebaci" dve godine u dresu "parnog valjka".

Do sada je to uspeo samo Markus Pejdž, nekadašnji igrač novog šampiona AdmiralBet ABA lige, koji je uveseljavao grobare od 2018. do 2021. godine.

Foto: Starsport

Kevin Panter

Tadašnji bek Partizana je posle četiri godine provedene na koledžu Severna Karolina, kao 55. pik na NBA Draftu izabran od strane Bruklin Netsa. Imao je dve epizode u razvojnom prvenstvu i boravio u Šarlot Hornetsima, a potom se otisnuo u Evropu i potpisao ugovor sa crno-belima.

Čak tri sezone je igrao u Beogradu, sa Partizanom osvojio Kup Radivoja Koraća 2019. i 2020. godine kao i Superkup regionalnog takmičenja, dok je na gotovo 150 utakmica prosečno ubacivao deset koševa.

Međutim, dolaskom Željka Obradovića na mesto trenera, Pejdž je ispao iz tima, pa je prethodnih sezona igrao u francuskom Orleanu i španskom Obradoiru. Nedavno je završio karijeru sa samo 29 godina i odmah počeo da radi kao deo stručnog štaba svog nekadašnjeg koledža Severna Karolina.

Što se tiče stranaca u Partizanu, osim Markusa Pejdža, tri godine su crno-beli dres oblačili Čeh Jan Veseli i Letonac Davis Bertans, ali niko nije proveo četiri sezone u klubu.

Zato će Kevin Panter, ukoliko bude odradio ugovor do kraja sa šampionom AdmiralBet ABA lige, postati prvi stranac u istoriji koji je to postigao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading