UBEDLJIVA POBEDA SRBIJE: "Orlići" u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

28.06.2023

23:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naredni rival našoj reprezentaciji biće svetska košarkaška velesila.

UBEDLJIVA POBEDA SRBIJE: "Orlići" u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

Foto: KSS

Mladi košarkaši Srbije

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije za igrače do 19 godina plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Debrecinu, pošto je u osmini finala bila bolja od Južne Koreje rezultatom 115:83 (33:12, 27:16, 27:32, 28:23).

Sve je na ovom meču bilo gotovo u prvom poluvremenu, koje su "orlići" rešili u svoju korist sa ogromnih 32 poena prednosti - 60:28. To je pre svega bio rezultat dobre odbrane, ali i vrlo raznovrsnog napada.

U nastavku je ritam malo opao, Južna Koreja je uspela da nametne svoj tempo. U trećem periodu su Azijci ubacili čak 32 poena. Srećom, zaliha iz prvog poluvremena je bila više nego dovoljna da se meč lagano privede kraju.

Svi igrači u reprezentaciji Srbije su dobili šansu, a najefikasniji je bio Filip Borovičanin sa 26 poena, a imao je i 11 skokova, te indeks korisnosti 34.

Pratio ga je Lazar Đoković sa 18 poena i po sedam skokova i asistencija, Đorđe Ćurčić stao je na 13 poena i pet uhvaćenih lopti, Luka Vudragović je ubacio 12, a Filip Radaković 10 koševa.

Na Šampionatu u Debrecinu sledi slobodan dan, a u četvrtfinalu Srbije igra protiv Francuske koja je pobedila Madagaskar 119:56.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading