ČETVRTAK JE "DAN D": Pada ODLUKA da li Zvezda Meridianbet OSTAJE u Evroligi!

Autor:

Sport

28.06.2023

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na okupljanju deoničara Evrolige u četvrtak će biti odlučeno kako će izgledati sastav timova za sezonu 2023/24.

ČETVRTAK JE "DAN D": Pada ODLUKA da li Zvezda Meridianbet OSTAJE u Evroligi!

Foto: Starsport

Košarkaški klub Crvena zvezda Meridianbet nakon poraza u finalu AdmiralBet ABA lige od Partizana strepi za svoje mesto u najboljoj košarkaškoj ligi u Evropi.

Naredne sezone Evroliga će brojati 18 članova, a krenimo redom od poznatih učesnika. Klubovi sa A licencom su: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Armani Milano, Monako, Asvel, Olimpijakos, Panatanaikos, Bajern, Alba, Žalgiris, Makabi, Anadolu Efes, Fenerbahče.

Partizan je siguran učesnik kao osvajač AdmiralBet ABA lige. Tako dolazimo do broja 15, a ostaju još tri upražnjena mesta, za koja konkurišu četiri kluba.

Republika

Foto: Starsport

KK Crvena zvezda Meridianbet

Gran Kanarija kao osvajač Evrokupa iz prethodne sezone je imala garantovano mesto, ali su zbog finansijske konstrukcije i dalekih putovanja ipak odlučili da odustanu.

Dolazimo do toga da su u konkurenciji za popunjavanje broja Valensija, Virtus Bolonja, Turk Telekom i Crvena zvezda Meridianbet.

Virtus će imati konkurentan tim, Serđo Skariolo ostaje na klupi, tako da se njihov status najverovatnije neće menjati.

Slično je i kod Zvezde, pregovara se sa Dejanom Davidovcem, Nikolom Kalinićem i Nikolom Mirotićem, trener Duško Ivanović sigurno ostaje, a jedini koji je za sada otišao je Luka Vildoza.

Čini se da su crveno-beli u dobroj poziciji da sačuvaju svoj evroligaški status, ali ostaje da se vidi šta će odlučiti evropski trust mozgova na čelu sa izvršnim direktorom Paulijusom Motiejunasom:

Podsećanja radi, minule sezone se evropskom titulom okitio Real Madrid, koji je u finalu u Kaunasu nadigrao Olimpijakos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading