ČETVRTAK JE "DAN D": Zvezda Meridianbet i Partizan u Evroligi i sledeće sezone?

Autor: Stefan Mišljenović

Sport

24.06.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završena je jedna od najdužih klupskih košarkaških sezona u Evropi, a ostalo je par nedoumica kako će izgledati Evroliga sledeće godine.

ČETVRTAK JE "DAN D": Zvezda Meridianbet i Partizan u Evroligi i sledeće sezone?

Foto: Starsport

Nemanja Nedović i Matijas Lesor

Košarkaški klub Crvena zvezda Meridianbet nakon poraza u finalu AdmiralBet ABA lige od Partizana strepi za svoje mesto u najboljoj košarkaškoj ligi u Evropi.

Naredne sezone Evroliga će brojati 18 članova, a krenimo redom od poznatih učesnika. Klubovi sa A licencom su: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Armani Milano, Monako, Asvel, Olimpijakos, Panatanaikos, Bajern, Alba, Žalgiris, Makabi, Anadolu Efes, Fenerbahče.

Partizan je siguran učesnik kao osvajač AdmiralBet ABA lige. Tako dolazimo do broja 15, a ostaju još tri upražnjena mesta, za koja konkurišu četiri kluba.

Gran Kanarija kao osvajač Evrokupa iz prethodne sezone je imala garantovano mesto, ali su zbog finansijske konstrukcije i dalekih putovanja ipak odlučili da odustanu.

Dolazimo do toga da su u konkurenciji za popunjavanje broja Valensija, Virtus Bolonja, Turk Telekom i Crvena zvezda Meridianbet.

Svi klubovi imaju svoje adute, a na čelnicima Evrolige je da odluče ko im je u ovom trenutku najpogodniji kandidat. 

Specijalna pozivnica će se plaćati 1.000.000 evra i to je još jedan od faktora koji moramo uzeti u obzir.

Na okupljanju deoničara Evrolige će biti odlučeno kako će izgledati sastav timova za sezonu 2023/24, a novi generalni direktor EL dao je izjavu tim povodom:

- Razgovaraćemo sa klubovima, svih 18 timova iz prošle sezone možda ostanu i u narednoj. Tu je takođe pitanje Turk Telekoma. Sve bi trebalo da bude jasno 29. juna kada je sastanak deoničara. Turk Telekom je na listi-  ostao je nedorečen Paulijus Motiejunas.

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić

Milan Gurović

Na temu učešća Crvene zvezde Meridianbet razgovarali smo sa bivšim reprezentativcem Srbije Milanom Gurovićem koji je za naš portal rekao:

Naravno da zaslužuju i Crvena zvezda Meridianbet i Partizan da učestvuju u Evroligi i naredne sezone. Videli smo u celoj finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige vrhunsku košarku, spektakle pred više od 20.000 ljudi, i iako finansijski ne možemo da pariramo klubovima iz Zapadne Evrope, mi Srbi uvek izvučemo nešto iz rukava - poentirala je legenda "crveno-belih" i bivši reprezentacije Srbije.

Ako je do čisto košarkaške priče, nema sumnje da naša zemlja zaslužuje da ima dva evroligaša. Večiti derbiji prošle sezone su košarkaškoj Evropi pružili prave poslastice. Beogradski rivali su bili konkurentni, Partizan je jedan šut delio od Final fora, a Crvenu zvezdu Meridianbet je samo lošiji start sezone koštao plasmana u Top 8 fazu. Možda Valensija, Virtus i Turk Telekom imaju veće finansijske mogućnosti, ali Beograd i Srbija dišu košarku, i zaslužuju da uvek imaju dva stabilna učesnika najboljeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (3)

Loading
Stan Collymore

24.06.2023 13:00

Partizan da! Ali Zvezda, bogami, visi ....za sada.....

KO MULJA OKO ISTINE

24.06.2023 13:48

Za Zvezdu MOZDA , PARTIZAN obezbedio mesto. Nismo isti. ONA mora da SPREMI 1000000 pa ipak nije sigurna. Ne mesajte je sa PARTIZANOM.

PARTIZAN JE SIGURAN

24.06.2023 23:43

PARTIZAN POBEDOM OBEZBEDIO MESTO. ONA CEKA KO SA CIBONOM. MILOSTINJA PO DRUGI PUT !