VEČITI "KAO NA IGLAMA": Poznato KADA Evroliga DONOSI ODLUKU o Partizanu i Crvenoj zvezdi Meridianbet

Autor:

Sport

20.06.2023

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li će srpski klubovi i naredne sezone igrati u elitnom takmičenju?

VEČITI "KAO NA IGLAMA": Poznato KADA Evroliga DONOSI ODLUKU o Partizanu i Crvenoj zvezdi Meridianbet

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco i Zek Ledej

Svi navijači Partizana i Crvene zvezde Meridianbet sa nestrpljenjem čekaju odluku Evrolige kako bi čuli da li će njihovi timovi i naredne sezone igrati u elitnom košarkaškom takmičenju.

Sada je poznato i koji će to datum biti "dan D". Sastanak deoničara Evrolige zakazan je za 29. jun i tada će biti poznat sastav ovog takmičenja za narednu sezonu.

Ovo je potvrdio i novi generalni direktor Evrolige Paulijus Motiejunas.

Razgovaraćemo sa klubovima, svih 18 bi mogli da ostanu u Evroligi i naredne sezone - rekao je on, pa dodao:

- Turk Telekom je na listi potencijalnih klubova za narednu sezonu. Imaćemo sastanak 29. juna kada ćemo znati konačnu listu učesnika.

Sada će se večiti sasvim sigurno posvetiti obavezama u finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige u kojoj je trenutno 2:1 za Partizan, a četvrti meč na programu je u utorak, 20. juna od 19 časova u Pioniru. I

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

 

pak, nema sumnje da oba kluba definitivno raduje što znaju i konačan datum raspleta za narednu sezonu posle kog će moći da prave detaljan plan i kalendar takmičenja.

Podsetimo, zbrka oko učesnika Evrolige za narednu sezonu nastala je zbog Gran Kanarije koja je osvojila Evrokup, ali zbog finansija neće da igra u takmičenju u koje je plasman obezbedila na terenu.

Sada se razmatra da li će na njihovo mesto upasti Valensija ili Turk Telekom, a beogradski večiti rivali blizu su da i naredne sezone igraju u eliti.

Za sada je zvanično da osvajač AdmiralBet ABA lige sigurno igra Evroligu, ali je vrlo verovatno da će i finalista imati priliku da se bori sa najboljim timovima Starog kontinenta naredne sezone. Ali, sačekajmo konačnu odluku - sada bar znamo kada će se ona desiti!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (3)

Loading
KOJA UDBASKA MANTRA

24.06.2023 13:07

STA GURATE PARTIZANA U ISTI KOS ,! PARTIZAN SIGURNO IGRA. A ZA NJU , NI MILIONCE NIJE SIGURNO ZA LIGU. STA PARTIZANA SPOMINJATE.

NIKAD ISTINE

24.06.2023 13:52

@KOJA UDBASKA MANTRA - Bravo ali NOVINAR JE OBOJEN !

PARTIZAN JE U LIGU

24.06.2023 13:51

PARTIZAN JE obezbedio. NEMOJTE NAVIJACKI da PISETE. GDE je etika I NOVINARSKI KODEKS.