GLASAJTE ZA ĐOKOVIĆA I JOKIĆA! Srbi u izboru za najboljeg sportistu u 2023. godini

Autor:

Sport

28.06.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

ESPN uvrstio Novaka Đokovića u izbor za najboljeg tenisera sveta. Nikola Jokić nominovan u tri kategorije - najbolji sportista, najbolji NBA igrač i najbolje šampionsko izdanje. Glasanje do 9. jula.

GLASAJTE ZA ĐOKOVIĆA I JOKIĆA! Srbi u izboru za najboljeg sportistu u 2023. godini

Foto: printscreen/us open

Nikola Jokić i Novak Đoković

Novak Đoković osvojio je dva grend slema u 2023, a kada je na Rolana Garosu podigao  treći pehar i rekordan 23. grend slem ukupno mnogi su ga proglasili za najboljeg tenisera svih vremena. Nekoliko dana kasnije Nikola Jokić je odveo Denver do šampionskog prstena u NBA ligi i tako ušao u krug najboljih košarkaša današnjice. Međutim, Nole i Džoker su se sada našli u istoj trci i to za najboljeg sportistu u 2023. godini u izboru uglednog ESPN.

Foto: Tanjug/AP

 

Naime, ESPN je objavio nominacije u 22 kategorije za najbolje u 2023. godini, a na listi su upravo Novak Đoković i Nikola Jokić. Naš teniser je kandidat za najboljeg tenisera sveta, gde će mu glavni rival biti Karlos Alkaraz.

S druge strane, Nikola Jokić je nominovan za čak tri kategorije - najbolji sportista, najbolji NBA igrač i najbolje šampionsko izdanje. Njemu su rivali u izboru za najboljeg sportistu kvoterbek Kaznas Čifsa Patrik Mahoms, bejzbol igrač Aron Džaž i fudbaler Lionel Mesi. S druge strane, rivali u glasanju za najboljeg NBA igrača su mu Džimi Batler, Džoel Embid i Džejson Tejtum.

Foto: Tanjug/AP

 

Njegov Denver nominovan je za najbolji tim, a Jokićev saigrač Džamal Marej je u izboru za najbolji povratak na teren, pošto je posle duge pauze zbog povrede vratio u tim i uz Nikolu vodio Nagetse do prve titule u istoriji.

Inače, glasanje se zavšava 9. jula, a dodela nagrada biće upriličena 12. jula. Ko želi da glasa za Jokića i Đokovića može to uraditi OVDE

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading