ŠOK: Slovenija IZBAČENA sa Mundobasketa!

Autor:

Sport

28.06.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan splet događaja na prvenstvu sveta.

ŠOK: Slovenija IZBAČENA sa Mundobasketa!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Kanade do 19 godina plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva, koje se održava u mađarskom Debrecinu, pošto je sa 90:69 savladala selekciju Slovenije.

Slovenci su grupnu fazu završili na drugom mestu, jedini poraz su doživeli od Amerike, i to u neizvesnoj završnici (77:72), pa su "zmajčeki" bili favorit protiv Kanade, koja je u grupnoj fazi doživela neuspehe protiv reprezentacija Španije i Francuske.

Takođe, Slovenci u svojim redovima imaju Jana Videa, pleja madridskog Reala, koji je nedavno proglašen za MVP-a završnog turnira juniorske Evrolige, pa se od ove selekcije očekivao mnogo bolji rezultat.

Ipak, Kanađani su, nakon izjednačene prve deonice, razliku napravili u drugoj, potom su je povećavali sve do kraja, i stigli do izuzetno ubedljive pobede.

Najefikasniji košarkaš na meču je bio Elajdža Fišer, koji je ubacio 18 poena, jedan manje je dodao Ksaivan Li, dok je Džordan Damont meč završio sa 11 poena.

Sa druge strane, Sergej Macura je imao 15 poena i sedam skokova, dok je Jan Vide okršaj završio sa 12 poena, uz takođe sedam uhvaćenih lopti.

Odigran je još jedan duel, a u njemu je Španija sa nestvarnih 102:20 savladala selekciju Libana.

Kanada će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela u kom se sastaju Turska i Egipat, dok će Španci ići na Brazil ili Argentinu.

Podsetimo, danas svoj meč četvrtfinala igra i Srbija, koja će od 19:30 igrati meč sa Južnom Korejom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading