POVRATAK NA MESTO USPEHA: Centar reprezentacije Srbije ima novi klub!

Autor:

Sport

23.06.2023

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon uspešne sezone u Turskoj, bivši student Arizone seli se u Španiju.

POVRATAK NA MESTO USPEHA: Centar reprezentacije Srbije ima novi klub!

Foto: Starsport

Dušan Ristić

Dušan Ristić je novi košarkaš Tenerifa. Nakon što je prošlu sezonu proveo u Galatasaraju, sjajni srpski centar vraća se u Španiju gde je sa uspehom nastupao za  Fuenlabradu.

Ekipa sa Kanarskih ostrva je dvostruki osvajač Fiba Lige šampiona, a ugovor sa 27- godišnjim internacionalcem potpisan je na dve godine.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Meridianbet  je u prethodnoj sezoni beležio 8,5 poena i 5 skokova, dok je najbolju sezonu imao upravo u Španiji kada je uz 15,5 poena imao i 6 skokova.

Svojevremeno je bio jedan od najtalentovanijih juniora na svetu, čime je zavredio pažnju prestižnog univerziteta Arizona, ali ipak nije izabran na NBA draftu.

Pored već pomenutih klubova Ristić je nosio dresove FMP-a, Astane, Breše i Avtodora.

Za seniorsku reprezentaciju debitovao je tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine, a našao se i na spisku putnika za Evropsko prvenstvo 2022. godine, gde je Srbija poražena u osmini finala od Italije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading