GORDANA BJELICA PRVI PUT PROGOVORILA O MIRLOSLAVU LAZANSKOM! Pričalo se da je otac njene ćerke koju nikada nije priznao!

Autor:

Zabava

23.06.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica Gordana Bjelica govorila je o ćerki Teodori i Miroslavu Lazanskom.

GORDANA BJELICA PRVI PUT PROGOVORILA O MIRLOSLAVU LAZANSKOM! Pričalo se da je otac njene ćerke koju nikada nije priznao!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ, E-Stock/Časlav Vukojičić

Glumica Gordana Bjelica, objavila je knjigu „Osveta francuske sobarice“, a roman je već privukao veliku pažnju javnosti prvenstveno jer se radi o autobiografiji, te se mnogi pitaju da li je napisala nešto o navodnoj vezi sa Miroslavom Lazanskim za kog se spekulisalo da je otac njene ćerke Teodore koju nikada nije priznao.

Ona je sada otkrila neke detalje o romanu, a najpre odakle ideja za naslov.

‒ Izvučen je iz priče o predstavi po Branislavu Nušiću „Mister dolar“. Profesor režije Miroslav Belović je za jednu glumicu, po želji njenog oca, napisao ulogu francuske sobarice, zbog čega se dotična uvredila i odbila je. Profesor je zamolio mene i ja sam taj „dijamant“ odigrala tako da je pozorišna kritičarka Branka Krilović, poznata kao „oštro pero“, iz čitave postave pohvalila jedino mene. Od tada je tatina mezimica prestala da mi se javlja. Reč je o bezazlenoj osveti meni ili bilo kome. Ko je u toj priči kriv? Sujeta je nešto što svako sa sobom treba da reši – priča ona i dodaje:

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Gordana Bjelica

‒ Roman je proizvod moje ljubavi prema pisanju. Filološki fakultet završila sam paralelno sa glumom. Sve vreme sam saradnik na scenarijima za filmove i serije u kojima igram. Što se osvete tiče, da bi joj neko bio sklon, prvo bi trebalo da u sebi ima mržnju i zavist. Pošto to nije meni svojstveno, onda i ne reagujem na sve što je nisko. Gledam ravno, samim tim često umem da se sapletem.

‒ Neko ko je svestan da je u svom snalaženju u životu i profesiji povredio i pregazio mnoge ponekad u autobiografiji traži pokajanje i to ima smisla, osim ako to nije pokušaj opravdanja. Preživljavati teške trenutke iznova kroz pisanje, to je mučenje i sebe i čitalaca. Danas kada je ceo svet sluđen, jedino humorom možete da učinite nešto dobro za sebe i druge.

Republika

Foto: printscreen/instagram.com/gordanabjelica888

Gordana Bjelica o udvaračima

S obzirom na to da pominje i brojne udvarače, otkriva i da li se pokajala što je nekog od njih odbila.

‒ Ne, od trenutka razvoda zarekla sam se da se nikada više neću udavati. Brank me naučio da se ljudi menjaju kada pristanete na taj „ugovor“. Bila sam tada suviše mlada, ali shvatila sam da su posesivnost, permanentna kontrola, odvajanje od glume i prijatelja držanje u zlatnom kavezu. Bog mi je odškrinuo vratanca i to mi je dalo znak da nismo u veku bračnih robovlasnika - kaže ona i nastavlja:

‒ Kod mene ne postoji ono „otela mi je muškarca“, svaka od nas se bori na svoj način. Na svu sreću, uvek sam vrlo kvalitetne muškarce imala kraj sebe. Napadnih se klonim, prepuštam ih drugima. Čim vidim da je on meni podigao obrvu i da počinje da krivi usnu, gledam samo kako da se izvučem. Istovremeno, nisam neko ko zavodi.

Foto: Tanjug

Miroslav Lazanski

Godinama se spekulisalo da je otac njene ćerke vojni komentator Miroslav Lazanski, a pisala je o svemu osim o ćerki i njemu.

‒ To vi mislite. Ono što izgleda da nije spomenuto, to se najviše voli. I zato i nije eksplicitno spomenuto.

Na pitanje da li će u narednom nastavku autobiografije možda govoriti i o tome, rekla je.

‒ U vašem pitanju je i odgovor. Ono što je bilo, bilo je, idemo dalje.

Kako je rekla biti samohrana majka je teško.

‒ Pamtim vreme bombardovanja, sve vreme smo bile u stanu. Legnemo u krevet, uspavam Teodoru, pa se šetam po kući, ali blizu nje da mogu, ukoliko se nešto dogodi, da se bacim na nju. Što se i desilo tri puta. To je bilo vreme čekanja po redovima za namirnice. Na svu sreću, Teodora se ne seća baš ničega.

Foto: printscreen/instagram.com/teodorabjelica

Gordana Bjelica sa ćerkom Teodorom

‒ Pored mog stana, koji mi je oduzet, dosta smo se seljakale kao podstanari. Desilo se da me je jednom na stepenicama zaustavila komšinica i za Teodoru pitala čije je ono divno dete koje se svima lepo javi i pridrži vrata. Punih usta sam rekla moje i tada sam bila najponosnija. Na nju i na sebe. Smatrala sam da je najvažnije da joj prenesem ljubav kada već nisam mogla da izbegnem da pati zbog nedostatka druge figure. Srećna sam što ima drugove i drugarice još iz osnovne škole, što je svoja, želi svima da pomogne, što se bori sama. Nisam želela da se bavi glumom, ali njen talenat je očigledan, kao i ljubav i posvećenost - ispričala je Gordana Bjelica za Story. 

Podsetimo, Gordana je jednom prilikom govorila o ocu svog deteta.

‒ Odluka da rodim dete bila je samo moja jer smatram da bi svaka žena koja je u mogućnosti trebalo da postane majka i nikada od muške strane nisam tražila bilo šta. Ko je Teodorin otac znamo ona, ja i on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading