KO TREBA DA BRINE? Važan PODATAK pred "MAJSTORICU"! Ovo se nije desilo tri DECENIJE!

Autor:

Sport

21.06.2023

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobednika odlučuje peta utakmica.

KO TREBA DA BRINE? Važan PODATAK pred "MAJSTORICU"! Ovo se nije desilo tri DECENIJE!

Foto: Starsport

Nemanja Nedović i Zek Ledej

Crvena zvezda Meridianbet i Partizan će odigrati jubilarni deseti derbi u sezoni, koji će rešiti pitanje osvajača šampionskog pehara.

U prethodnih devet ovosezonskih večitih derbija, tim sa Malog Kalemegdana vodi sa 5:4 u pobedama, ali su izabranici Duška Ivanovića ostvarili značajnije pobede, onu u finalu Kupa Radivoja Koraća i prvu u istoriji na evroligaškoj sceni.

Ono što je posebno interesantno pred majstoricu koja će se odigrati u Štark areni, jeste da su večiti rivali u prethodnih 30 godina samo četiri puta igrali peti meč u serijama na tri pobede. Još zanimljivija je činjenica da nijednom gost nije uspeo da slavi u tim mečevima, što posebno brine zvezdašku javnost.

Foto: Starsport

 

 

Grobare će još više zabirnuti podatak da je Željko Obradović bio trener oba, kada su crno-beli gubili. Ako se tome doda fakat da su crno-beli nedavno poraženi od Reala u Top 8 fazi Evrolige, onda je jasna strepnja i kod navijača kluba iz Humske. 

Žoc je prvi od ta dva poraza doživeo u prvoj (od četiri meča za prošle tri decenije) majstorici tadašnje YUBA lige, pred gotovo više od 30.000 navijača. Bilo je to u sezoni 1992/93.

Naredni obračun čekao se sedam godina kasnije, ali u polufinalu istog takmičenja. Bila je slična situacija kao danas, Partizan je vodio 2:0, Zvezda Meridianbet se vraćala i izjednačila, ali je domaći teren iskoristio domaćin i slavio zahvaljujući slobodnim bacanjima Nenada Čanka nekoliko sekundi pre kraja susreta. Ipak, klub iz Humske nije te sezone (1999/2000) osvojio titulu, jer je u finalu pregažen od podgoričke Budućnosti koja je te sezone imala skor 30-0.

Republika

Foto: Starsport

 

Partizan je do 16. titule došao majstoricom u sezoni 2008/2009, kada je na klupi Zvezde Svetislav Pešić, a crno-bele predvodio Duško Vujošević.

Na kraju, prethodna sezona 2021/2022. Svega je bilo u prva četiri susreta, prekida, sukoba, ubacivanja predmeta, pa je majstorica bila samo kulminacija. Prekid, pražnjenje tribina i na kraju trofej u rukama Crvene zvezde, najkraći je opis dešavanja tog šestog juna 2022. godine.

Kapiten crno-beli Kevin Panter je dao 27 poena, ali je novi/stari šampion do nove titule stigao zahvaljujući sjajnom Dejanu Davidovcu koji je meč završio 15 koševa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading