SAMO DA NE BUDE MRTVIH Grbović i Kapičić pozivaju na smirivanje strasti pred četvrti meču između Crvene zvezde Meridianbet i Partizana

Autor:

Sport

20.06.2023

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Samo da ne bude povređenih, dajte da se ne ubijamo, svi smo mi Srbi", poručio je Goran Grbović. "Kao da smo tuđini, a ne isti narod, dozovimo se pameti dok ne bude kasno", upozirio je Dragan Kapičić.

SAMO DA NE BUDE MRTVIH Grbović i Kapičić pozivaju na smirivanje strasti pred četvrti meču između Crvene zvezde Meridianbet i Partizana

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

Borba za trofej na Jadranu dobiće večeras četvrti čin. Posle tri duela košarkaša Crvene zvezde Meridianbet i Partizana pred novu utakmicu (19.00, Arena sport premijum 1), nažalost, više se priča o nemilim scenama iz Arene i Pionira nego o onome što su pokazali izabranici Duška Ivanovića i Željka Obradovića.

Foto: Starsport

Navijači u Pioniru

Bilo je i pokušaja fizičkog obračuna košarkaša i publike, pa sagovornici Republike pred četvrtu utakmicu, bez obzira na to da li će u njoj Zvezda Meridianbet izboriti majstoricu ili Partizan osvojiti titulu u AdmiralBet ABA ligi, pozivaju na smirivanje strasti. Loptu prvi spušta Goran Grbović, koji je, kao direktor Arene, iz posebnog ugla gledao dešavanja u prva dva meča, ali i ove mečeve u tuđoj kući.

- Ovo nije košarka, otišlo se u primitivizam i nedozvoljenu netrpeljivost. To agresivno ponašanje je sramotno. I nema razlike čiji su navijači. Oni kao da se utrkuju koji će biti gori. Vređanje igrača, trenera i ljudi koji uopšte nisu akteri i njihovih porodica je monstruozno s obe strane. Pa jesu li se zato Željko i Duško vratili? Kažu pune su hale, dolaze deca, šalju lepu sliku u svet. Dobro je da taj svet ne razume šta se sve skandira jer bi videli da ton i slika nemaju veze. Pritom, ta deca slušaju te pesme, usvajaju ih i ona pevaju. I onda se još neko zaleti na košarkaše, hoće da se bije. Nadam se da će se situacija nekako smiriti, da neće eskalirati, pa da neko ne bude ozbiljno povređen ili, nedajbože, da bude tragičnih slučajeva. Dajte da budemo ljudi, pa svi smo Srbi. Dajte da se ne ubijamo međusobno - poručio je Grbović, pa se malo osvrnuo i na samo košarku:

Foto: Starsport

Grbović: Monstruozno je vređanje igrača, trenera i porodica

- Utakmica neće biti kao prethodna, to je sigurno. Ko će pobediti, nezahvalno je prognozirati, ali očekujem još agresivniju Zvezdu u odbrani, ali i Partizan, koji će odgovoriti. Biće to još jedno nadmudrivanje Obradovića i Ivanovića.

Na smirivanje strasti apeluje i legendarni Dragan Kapičić. On je igrom zadovoljniji od Grbovića, ali poručuje da ne mogu samo košarkaši da budu na evropskom nivou.

- Ono što gledamo oko terena je neprihvaljivo i ružno. Nažalost, taj problem je mnogo širi i dolazi iz društva. Bilo je i u moje vreme prozivki i uvreda, ali ovo je prevršilo svaku meru. Kao da smo tuđini, a ne isti narod. Nadam se da će se dozvati pameti dok ne postane kasno. Ajde da pričamo o košarci, o tome kako dvojica trenera odlično vode mečeve, kako je neko pobedio u fer i poštenoj borbi i košarkaškoj atmosferi, sa zdravim rivalstvom - jasan je Kapičić.

 

Foto: Starsport

Kapičić: Bilo je prozivki i u moje vreme, ali ovo je previše

Republika je povodom nemilih scena u finalnoj seriji kontaktirala i sa Crvenom zvezdom Meridianbet i sa Partizanom. Crveno-beli su nam poručili da su oni sve rekli u saopštenju, dok su crno-beli bili usredsređeni na pripremu meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading