MICIĆ SE OGLASIO POSLE FINALA: "Veoma sam srećan, mislim da nismo podbacili!"

Autor:

Sport

17.06.2023

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš nije imao dilemu.

MICIĆ SE OGLASIO POSLE FINALA: "Veoma sam srećan, mislim da nismo podbacili!"

Foto: Starsport

Ergin Ataman i Vasilije Micić

Košarkaši Efesa novi su prvaci Turske, pošto su u finalnoj seriji plej-ofa pobedili Pinar Karšijaku sa 3-0.

Efes je do titule došao trijumfom u trećoj utakmici serije, u kojoj su na strani slavili sa 83:74 (28:27, 20:19, 16:17, 19:11).

Posle utakmice je svoje viđenje dao i Vasilije Micić, reprezentativac Srbije, koji je meč završio sa 29 poena i sedam asistencija.

Veoma sam srećan. Srećan sam zbog tima. Ovde smo već pet godina i to je veoma dug period kada se pogleda. Kostur tima je na okupu pet godina. Trener, medicinski tim, svi. Prvo želim da im čestittam. Zbog onoga što su uradili za nas i mene. Čestitamo i Karšijaki. Imali su sjajnu sezonu. Veoma su opasni. Nije bilo lako pobediti ih. Titula u šampionatu je sjajna - rekao je Micić.

Dodao je da je odigrao dve jako loše utakmice u polufinalu, ali da je uspeo da ostane fokusiran.

Odigrao sam dve katastrofalne utakmice protiv Fenerbahčea, ne samo jednu. Kada igram loše, trudim se da ostanem fokusiran. Uvek postoji nova šansa, mislim da sam posvećen košarci. I moji saigrači znaju koliko se trudim. Posebno želim da čestitam Vilu Klajburnu. Uplašio sam se kada se povredio u poslednjem meču. Imao sam istu povredu. Srećan sam što je dobro.

Republika

Foto: Starsport

Vasilije Micić i Ergin Ataman

Za kraj, istakao je da ne misli da su podbacili ove sezone, iako se nisu kvalifikovali za Top 8 fazu.

Mislim da sezona u Evroligi nije bila toliko neuspešna. Bila je ovo nova situacija za nas. Šejn Larkin je dugo bio povređen i odsutan. Šejn je moj omiljeni saigrač. Kruno Simon nije bio tu, jako mi je nedostajao. Igrali smo dobro u poslednje vreme, našli smo ritam, ali to nije bilo dovoljno za plej-of. Bili smo skromni, nismo previše lično shvatali rezultate. Dobro smo završili sezonu. Imamo poseban tim, pojedince. Dobar smo tim. Mislim da nismo podbacili ove sezone. Možemo mnogo toga da naučimo jedni o drugima - istakao je Micić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading