DANILOVIĆEVA SUJETA KOŠTA SRBIJU ZLATA NA MUNDOBASKETU? Čitava nacija protiv predsednika Saveza!

Autor:

Sport

15.06.2023

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednom izjavom je zapanjio sve ljubitelje košarke u Srbiji.

DANILOVIĆEVA SUJETA KOŠTA SRBIJU ZLATA NA MUNDOBASKETU? Čitava nacija protiv predsednika Saveza!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Predrag Danilović

Srpski košarkaš Nikola Jokić je obradovao našu zemlju, pošto je sa svojim Denver Nagetsima osvojio pehar u NBA ligi, pobedom u finalu protiv Majami Hita sa 4:1.

Nakon pehara sa svojim timom, mnogi su očekivali da će se Nikola odazvati pozivu selektora Svetislava Pešića za predstojeći Mundobasket, i da će predvoditi "orlove" u pohodu na jednu od medalja.

Ipak, iz Amerike su stigle drugačije vesti. Prema tamošnjim medijima, Jokić u toku prvenstva sveta, koje se ove godine održava od 25. avgusta do 10. septembra, ima zakazano porodično slavlje i neće biti sa državnim timom na Mundobasketu.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić sa peharom NBA lige

Odmah posle takve informacije, gotovo svi u Srbiji su okrivili Predraga Danilovića, predsednika Košarkaškog saveza Srbije, koji je dao sramnu izjavu po okončanju NBA finala.

 - Ne mislim da je Jokić najbolji evropski košarkaš u istoriji. Oštro sam protiv bilo kakvog poređenja prošlih i sadašnjih epoha. Svako vreme nosi neke svoje heroje. Nekada je najbolji bio Kića, pa je onda to bio Dražen, pa Kukoč, pa Divac, pa ja... Košarka se nekada igrala drugačije, postojala su druga pravila i nemoguće i neozbiljno je praviti takva poređenja. Stvarno me ne zanimaju ta vašarska nagađanja, ali nema dileme da je Nikola jedan od najboljih - istakao je predsednik KSS, dok su se svi košarkaški ljubitelji širom sveta takmičili u tome ko će Jokiću uputiti veći kompliment.

Foto: Starsport

Predrag Danilović, predsednik KSS

Danilović ni ranije nije bio poznat kao veliki zaljubljenik u lik i delo Jokića, a i dalje se pamti njegova čuvena izjava iz 2019. godine.

Dončić i Jokić su fantastični igrači, ali jedino bi Bogdan Bogdanović mogao da igra sa nama - istakli su svojevremeno Danilović, ali i Saša Đorđević, bivši selektor Srbije.

Odmah po objavljivanju Danilovićeve izjave čitava košarkaška javnost se udružila protiv predsednika Saveza, koji je svojim rečima izazvao pravu buru. Jasno je i zašto su upravo Danilovića optužili na trenutnu situaciju sa najboljim košarkašem sveta, a sada kada su iz Amerike potvrdili da će na Mundobasket u izuzetno slabom sastavu, postavlje se pitanje - da li će nas sujeta Predraga Danilovića koštati zlata na predstojećem Svetskom prvenstvu?

Ostaje nam samo da se nadamo da će NBA šampion i MVP velikog finala ostaviti ove "prozivke" po strani i da će ipak odlučiti da predvodi Srbiju na prvenstvu sveta, koje traje od 25. avgusta do 10. septembra, u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading