PARTIZAN POVEO U FINALU ADMIRALBET ABA LIGE: Očajno prvo poluvreme koštalo crveno-bele brejka u Štark areni! (VIDEO)

Autor:

Sport

13.06.2023

18:46 >> 22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli odbili napad večitog rivala i finalnu seriju otvorili trijumfom pred svojim navijačima.

PARTIZAN POVEO U FINALU ADMIRALBET ABA LIGE: Očajno prvo poluvreme koštalo crveno-bele brejka u Štark areni! (VIDEO)

Foto: Starsport

Smailagićevo zakucavanje preko Mitrovića

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu Meridianbet u Štark areni rezultatom 88:80.

Na taj način, crno-beli su poveli sa 1:0 u finalu AdmiralBet ABA lige, a meč broj 2 igra se u četvrtak, u isto vreme na istom mestu.

 

"Parni valjak" je slavio zahvaljujući sjajnom partijom u prvom poluvremenu, koje je završio sa 20 poena viška (56:36). Crveno-beli su smanjivali zaostatak, sve do "minus pet" u samom finišu, ali nisu uspeli da naprave brejk pred grobarima.

Pobednički sastav predvodio je Zek Ledej sa 24 poena, dok je Panter dodao 19. U redovima branioca prstena istakli su se Kampaco sa dabl-dabl učinkom od 15 koševa i deset asistencija, dok je Dobrić ubacio 17. Solidnu rolu imao je i Alen Smailagić, koji je meč završio sa 11 poena, od kojih je većinu postigao početkom drugog dela igre, kada se četa trenera Željka Obradovića žestoko mučila u fazi napada.

Tok večitog derbija mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Partizan - Crvena zvezda Meridianbet 88:80 (29:21, 27:15, 17:25, 15:19)

Kraj večitog derbija - pobeda Partizana!

40. minut - Bentil je uspeo da poentira (85:80), ali je Papapetru polovičnim izvođenjem penala stavio tačku na prvi susret finala.

39. minut - Partizan čuva plus osam i nalazi se pred pobedom u prvom meču finalne serije - 85:77.

37. minut - Dobrić, Bentil, pa Nedović su uneli rezultatsku neizvesnost, Anđušić je promašio otvoren šut sa distance, a Žoc je uzeo tajm-aut pri vođstvu svog tima rezultatom 83:77.

35. minut - Klub sa Malog Kalemegdana je, nakon dugo vremena, sveo minus na jednocifren. Ledej je dirao mrežicu, a onda i pogodio na dugoj strani - 81:71.

Republika

Foto: Starsport

Ledejev šut preko Lazarevića

33. minut - Kampaco je proigrao Nedovića koji je ostao sam van linije 6,75. Bek Zvezde Meridianbet je kaznio očajnu odbranu Partizana (75:64), a Obradović je odmah reagovao tajm-autom.

Važna trojka Madara posle minuta odmora, ali je Kampacov šut takođe ostao u košu - 78:67!

31. minut - Ledej je postigao prve poene u drugom poluvremenu za 75:61.

Zvezda Meridianbet sa minus 12 ulazi u poslednju deonicu - 73:61!

 

 

30. minut - Promašaji na obe strane u finišu trećeg kvartala.

29. minut - Došla je Zvezda Meridianbet do daha, Dobrić je pogodio sa distance, Bentil je poentirao u kontri, a Lesor je na drugoj strani zakucao za 73:61.

27. minut - Smailagić i Egzum su odbili napad crveno-belih, koji su se nakon koša Dobrića spustili na minus 12 (61:49). Kada je domaćin vezao četiri poena, Ivanović je uzeo minut odmora, pri rezultatu 65:49.

 

 

 

25. minut - Bolji početak treće četvrtine za klub sa Malog Kalemegdana. Kod crno-belih pogađao je samo Smailagić, dok je Kampaco trojkom smanjio na 60:45.

Republika

Foto: Starsport

Smailagić čuva crno-bele

23. minut - Petrušev je ralizovao dva penala (56:38), a onda je bivši as Golden Stejta zakucao nakon ofanzivnog skoka - 58:38!

21. minut - Crveno-beli nisu iskoristili prvi napad u drugom poluvremenu, na drugoj strani promašio je i Smailagić.

Ogromna prednost "parnog valjka" na poluvremenu!

 

 

U redovima crno-belih prednjače Ledej sa 20 i Panter sa 14 poena, dok gosti praktično nemaju raspoloženog igrača.

20. minut - Već 20 poena Ledeja za 20 razlike (56:36)! Promašaj Bentila na kraju prvog dela igre, očajna igra Zvezde Meridianbet...

19. minut - Madarova trojka donela je Partizanu plus 22 (54:32), Bentil je sjajno proigrao Ilića na obruču, zbog čega je Žoc uzeo minut odmora.

17. minut - Crno-beli su imali i 20 razlike (47:27), pogodio je Ilić, ali je Ledej nastavio da dominira - 49:29...

15. minut - Panter je rano dobio treću ličnu grešku, ali to nije poremetilo domaćina.

Egzum je pogodio penale (39:24), Bentil je iznudio prekršaj Lesora, ali je bio tek polovičan pri izvođenju slobodnih bacanja - 39:25.

13. minut - Crno-beli imaju dvocifreni višak posle nove trojke Pantera - 32:21! On je zatim proigrao Ledeja koji je lako poentirao, raste prednost izabranika trenera Željka Obradovića.

 

 

11. minut - Greška gostiju početkom druge četvrtine, Anđušić je promašio otvorenu trojku, bez promene rezultata.

Partizan vodi sa 29:21 na kraju prvog kvartala!

 

 

10. minut - Težak šut iz velike daljine pogodio je Nedović za 29:19. Zvezda Meridianbet je uspela da dođe do daha u finišu početne deonice koju je Partizan okončao izgubljenom loptom.

 

 

9. minut - Fenomenalno napadačko raspoloženje domaćeg sastava. Lesor je kaznio nesportsku ličnu grešku sa penala (26:14), Ledej je promašio iz teške pozicije, baš kao i Nedović sa poludistance.

7. minut - "Parni valjak" je bolje otvorio meč i ima devet poena prednosti. Prvom tajm-autu prethodili su precizni šutevi Ledeja i Madara - 18:9 je na semaforu Štark arene!

Marković je bio precizan sa distance (18:12), ali je kapiten Partizana opet bio siguran u šutu van linije 6,75 - 21:12!

5. minut - Na trojku Nanelija za 13:4 odgovorio je Kampaco, onda je poentirao i Mitrović, crno-beli vode sa 13:9.

3. minut - Sjajan početak Pantera (osam poena), nadovezao se i Ledej, domaćin vodi rezultatom 10:4.

1. minut - Partizan je izgubio loptu u prvom napadu, Zvezda Meridianbet je stekla početnu prednost pošto je Bentil bio siguran sa linije penala (0:2).

Počinje večiti derbi!

19:30 - Crveno-beli će biti žestoko oslabljeni, neigranjem Argentinca Luke Vildoze.

Zvezda Meridianbet, branilac "prstena" na Jadranu, u finalnu seriju ulazi na krilima titule koju je osvojila u Superligi, trijumfom nad FMP-om rezultatom 2:0.

Partizan je obezbedio prednost domaćeg parketa zahvaljujući činjenici da je regularan deo sezone okončao na prvom mestu, a biće domaćin na prve dve utakmice velikog finala.

 

 

Ovo će biti šesti ovosezonski večiti derbi, a crveno-beli su za sada uspešniji u odnosu na "parni valjak" - 3:2.

Završnica takmičenja na Jadranu biće odigrana po ubrzanom ritmu, pa je meč broj 2 na programu već u četvrtak, dok će klub sa Malog Kalemegdana ugostiti Partizan u Pioniru već u nedelju.

Očekuje se večeras da tribine naše najveće dvorane budu ispunjene gotovo do poslednjeg mesta, a osvajač AdmiralBet ABA lige obezbediće sigurno učešće u Evroligi sledeće sezone.

Tok derbija, čiji početak je zakazan za 20 časova, možete pratiti uživo na našem portalu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading