"JOŠ JEDNA POBEDA I TITULA"! Crvena zvezda Meridianbet odbranila PEHAR i potvrdila dominaciju u srpskoj košarci!

Autor:

Sport

11.06.2023

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši FMP Železnika poraženi su od Crvene zvezde Meridianbet rezultatom 72:82 (27:23, 9:20, 19:18, 17:21), pa je šampion odbranio tron trijumfom od 2-0 u seriji i osvojio osmu titulu u KLS Super ligi.

"JOŠ JEDNA POBEDA I TITULA"! Crvena zvezda Meridianbet odbranila PEHAR i potvrdila dominaciju u srpskoj košarci!

Foto: Starsport

Crveno-beli su i drugi put savladali "pantere", čime su po 23. put u klupskoj istoriji podigli šampionski pehar, a osmi od osamostaljenja Srbije, potvrdivši primat na domaćoj sceni.

Nije početak, ipak, nagoveštavao takav epilog. FMP je odlično otvorio meč i postepeno povećavao prednost, pa je već u prvoj četvrtini stigao do osam poena viška (24:16). Na kraju uvodnog dela, tim iz Železnika je vodio sa 27:23.

Pojačao je šampion pritisak, izabranici Duška Ivanovića su zaigrali agresivnije, što im se isplatilo, pa su serijom 0:7 preokrenuli rezultat u svoju korist (29:30). Blistali su u tim trenucima Fakundo Kampaco i Luka Mitrović, za koje igrači FMP-a nisu imali rešenje.

Republika

Foto: Starsport

 

Šut nije služio igrače domaćeg tima, što je Zvezda Meridianbet kažnjavala i na veliki odmor otišla sa sedam koševa prednosti (36:43).

Uzvratili su "panteri" u trećem kvartalu, preko raspoloženeg Alekse Stepanovića i trojkom bivšeg igrača Crvene zvezde Meridianbet Čarlsa Dženkinsa napravili su novu seriju od 11:0, pa je vođstvo prešlo na stranu Stefanovićevih izabranika (47:43).

Foto: Starsport

 

Nastavio je Mitrović da "teroriše" odbranu FMP-a, nije dozvolio da se domaćin rezultatski odlepi, te je vladala rezultatska "klackalica".

U samom finišu treće deonice, Nenad Stefanović je bio prinuđen na tajm-aut, pošto se Zvezda Meridianbet ponovo "odlepila" (58:53), pa je u poslednjih deset minuta ušla sa šest koševa viška (61:55).

Poslednji kvartal otvorio je poenima Stefan Marković i odveo šampiona Srbije na maksimalnih devet razlike (64:55), čime je praktično meč bio rešen. Zapretio je FMP mini serijom 4:0, ali je brzo to presekao poenima iz igre i trojkom Ben Bentil, pa je Crvena zvezda Meridianbet rutinski privela posao kraju i zasluženo slavila.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Luka Mitrović sa 16 poena, dva manje dodao je Ben Bentil, dok je Fakundo Kampaco bio sjajan sa 11 koševa i sedam asistencija.

Kod FMP-a istakao se Aleksa Stepanović sa 16 poena, dvocifreni su bili Ebuka Izundu i Nikola Šaranović koji su postigli 13, odnosno, 12 poena.

Crveno-beli su na najbolji način najavili finalni duel AdmiralBet ABA lige, koji kreće već u utorak 13. juna protiv Partizana. Serija se igra na tri pobede, a prve dve utakmice izabranici Željka Obradovića će biti domaćini Zvezdi Meridianbet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
JADNA NJEGOVA LIGA

06.07.2023 15:38

KOJA bre dominacija ,KOGA su POBEDILI.