TEROR JOKIĆA I MAREJA ZA VOĐSTVO DENVERA U NBA FINALU: Rapsodija Nagetsa i NEMOĆ Majamija u Koloradu! (VIDEO)

Autor:

Sport

02.06.2023

00:53 >> 04:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rutinska pobeda izabranika trenera Majka Melouna u Bol areni.

TEROR JOKIĆA I MAREJA ZA VOĐSTVO DENVERA U NBA FINALU: Rapsodija Nagetsa i NEMOĆ Majamija u Koloradu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Jokić u duelu sa igračima Majamija

Košarkaši Denvera poveli su protiv Majamija sa 1:0 na startu finalne serije NBA lige. Nagetsi su slavili rezultatom 104:93, na krilima srpskog centra Nikole Jokića, koji je ostvario tripl-dabl učinak.

Srbin je utakmicu završio sa 27 poena, deset skokova i 14 asistencija, a sjajno ga je pratio Marej sa 26 koševa (deset proigravanja).

 

 

Sa druge strane, Adebajo je bio odličan sa 26 poena i 13 uhvaćenih lopti, Vinsent je dodao 19, a franšizi sa Floride nedostajao je "pravi" Batler, koji je zaustavljen na tek 13 koševa.

Denver je slavio apsolutno zasluženu pobedu. Nagetsi su se odlepili na dvocifren višak u drugoj četvrtini i od tada se Majami praktično nije vratio u igru. Gosti su prišli na minus devet u završnici duela, ali je na manje od dva minuta pre kraja Kaldvel-Poup bio precizan sa poludistance za 98:87, čime je stavljena tačka.

 

 

Meč broj dva igra se u noći između nedelje i ponedeljka na istom mestu, a tok prvog susreta mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Denver - Majami 104:93 (29:20, 30:22, 25:21, 20:30)

Kraj meča - trijumf Denvera na startu finalne serije!

 

 

48. minut - Spolstra se predao u finišu, šansu je dobio i mladi Nikola Jović, čeka se samo konačan rezultat.

47. minut - Majami je uspeo da se spusti na jednocifren zaostatak (96:87), a potom je koš Kaldvel-Poupa sa poludistance prelomio utakmicu.

Jokić je ponovo stigao do tripl-dabla, ništa novo u ovogodišnjem plej-ofu.

45. minut - Još dva pogotka Džokera, Denver sve bliži slavlju...

43. minut - Koševi na obe strane, ali bez promene toka dešavanja na parketu, Lauri je sada bio neprecizan za tri, šut koji je Hitu mogao da donese priključak, ništa od toga (92:78).

41. minut - Srbin je nastavio da teroriše rivala, precizno je izveo slobodna bacanja, a potom je pogodio i zicer, na asistenciju Portera. Nagetsi ponovo imaju "bezbednih" 90:74.

 

 

39. minut - Kao na startu drugog poluvremena, Majami je bolje otvorio i četvrtu deonicu. Serija gostiju od 8:0 primorala je Melouna da uzme tajm-aut, Minut odmora nije urodio plodom, Jokić je promašio iz teške pozicije, a Lauri je opet pogodio trojku - 84:74. Niz Majamija konačno je prekinuo Grin, povisivši na 86:74.​

37. minut - Batler je ukrao loptu i poentirao na početku završne četvrtine za 84:65, a potom je Vinsent dao svoju četvrtu trojku - 84:68!

Kraj trećeg kvartala - Jokić i saigrači su pred prvom pobedom u finalu (84:63)!

 

 

36. minut - Lauri je konačno prekinuo sjajan niz domaćina, pogotkom sa distance, ali je i dalje ubedljivih 84:63 na semaforu u Bol areni...

35. minut - Gosti gotovo ništa ne mogu da pogode (6/24 trojke), a nakon koša Brauna Nagetsi imaju najveću prednost - 81:60.

33. minut - Najbolji igrač Hita se žestoko muči u napadu, a Adebajo ne može sam. Braun je pogodio van linije 7,25, pa Denver vodi plus 19 (79:60).

31. minut - Somborac je svojom prvom trojkom večeras naterao Spolstru da uzme tajm-aut pri rezultatu 71:55.

Ipak, ni to nije urodilo plodom, promašaj Batlera kaznio je Kaldvel-Poup sa distance - 74:55.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jokić hita ka novom tripl-dabl učinku

29. minut - Jokić je bio polovičan sa penala (68:53), domaćin je odbio napad gostiju sa Floride i opet ima sigurnu prednost.

27. minut - Hit je sa 7:0 otvorio treći kvartal, a onda je Marej poentirao pod faulom Batlera, pogodio je i dodatno slobodno bacanje za 62:49.

 

 

25. minut - Adebajo je poentirao na startu drugog poluvremena, u dva navrata, Jokić je upisao prvi promašaj u finalu, Majami je smanjio na 59:46...

Nagetsi imaju najvećih plus 17 na poluvremenu (59:42)!

Najefikasniji pojedinac utakmice, za sada, je Marej sa 18 poena, dok je u gostujućem sastavu jedini dvocifren Adebajo sa 16 koševa i četiri skoka.

24. minut - Dabl-dabl Jokića - deset poena i isto toliko asistencija! Prve zvezde Denvera su sjajno odigrale završnicu, ogromna prednost u korist domaćina.

 

 

23. minut - Gordon je povisio na 52:37, a onda je Vinsent pogodio vrlo važnu trojku smanjivši na 52:40. Štruseove trojke su 0/6, što je veliki problem za goste, a Marej ne staje, ima 15 koševa (54:40).

21. minut - Erupcija u Koloradu! Srpski centar je nanizao četiri koša za ogromnih 13 razlike, Spolstra je bio prinuđen da reaguje minutom odmora, a Majami deluje nemoćno na parketu pored raspoloženih Nagetsa.

19. minut - Hejsmit je pokrenuo Majami (šest poena), Jokić je nastavio da asistira, ovoga puta Braunu, a posle njegove trojke domaćin vodi sa 46:37.

17. minut - Hit je došao do daha zahvaljujući poenima iz reketa Adebaja (ima ih ukupno 12), trener Nagetsa je opet uzeo minut odmora, njegov tim vodi rezultatom 39:31.

Porter se požalio na povredu, što može da predstavlja ozbiljan problem za franšizu koja je regularan deo sezone okončala kao lider Zapada, videćemo da li će moći da nastavi duel. Iako ga je Adebajo udario laktom, sa asom Nagetsa je sve u redu, vratio se na parket posle tajm-auta.

 

 

15. minut - Precizan šut Mareja van linije 7,25 "zapalio" je Bol arenu, Denver ima dvocifren višak - 32:22!

13. minut - Promašaji na obe strane početkom drugog kvartala, Jokić je na klupi, bez promene rezultata.

Denver vodi sa 29:20 na kraju prve deonice!

Kod domaćina prednjači Gordon sa 12 poena, Jokić je dao četiri, uz šest proigravanja, a u redovima Majamija istakao se Adebajo saosam koševa.

12. minut - Promašaj Batlera sa distance, Jokić se sjajno snašao u reketu rivala i doneo je Bagetsima devet poena razlike!

 

 

11. minut - Meloun je zatražio tajm-aut pri vođstvu svog tima 27:20, Spolstra je odlučio da promeša karte posle slabog starta meča.

9. minut - Denver se odlepio na 24:16, Gordon ima već 12 koševa, Jokić pet asistencija, za sada sve funkcioniše u redovima franšize iz Kolorada.

7. minut - Četa trenera Majka Melouna imala je plus pet posle koša Mareja, ali je Vinsent dao trojku - 16:14.

 

 

5. minut - Neizvestan početak susreta, odličan start Gordona, koji je opet poentirao za 10:7, ali je Vinsent smanjio zaostatak gostiju - 10:9.

3. minut - Odličan početak Batlera koji ima pet poena, Džoker je proigrao Gordona, koji je Nagetsima doneo minimalnu prednost (6:5)

1. minut - Prve poene na meču postigao je Marej, nakon Jokićevog bloka, Denver je poveo sa 2:0.

 

 

Počeo je prvi meč NBA finala!

02:30 - U toku je spektakularno predstavljanje igrača, uskoro počinje utakmica.

02:01 - Objavljene su startne postave.

 

 

 

 

Denver se nalazi u seriji od četiri vezane pobede nad timom sa Floride, uključujući i dve ovosezonske, što je veoma ohrabrujuć podatak za Nagetse uoči prvog meča.

01:20 - Brojimo sitno, Jokić se zagreva pred prvu utakmicu finalne serije.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

01:15 - Legendarni NBA as Pol Pirs Jokićevu igru je opisao kao nešto "najneverovatnije" što je video u životu, uz predikciju da će Denver slaviti u finalu rezultatom 4:1.

 

 

00:50 - Podgreva se atmosfera pred početak meča, evo kako je Džimi Batler stigao u dvoranu.

 

.

 

Domaćin utakmice broj jedan pripremio je iznenađenje navijačima u vidu koreografije u motivima zlata.

Denver igra sjajan plej-of tokom koga je doživeo tek tri poraza. Nagetsi su eliminisali Minesotu, Finiks i Lejkerse, a naročito ubedljivi bili su protiv franšize iz "grada anđela", koju su počistili sa 4:0.

Nikola Jokićnosi svoj tim i beleži fenomenalne brojke, a nema dileme da je silno motivisan da se okiti prvim NBA "prstenom" u karijeri. Srbija će svakako dobiti NBA šampiona, budući da se u redovima gostujućeg sastava nalazi talentovani Nikola Jović, takođe bivši igrač Mege poput Džokera.

Sa druge strane, Majami je preživeo seriju sa Bostonom. Tim sa Floride je u finalu Istoka poveo sa 3:0, a onda je rivalu dozvolio da se vrati na 3:3. Ipak, izabranici trenera Erika Spolstre su bili pravi u majstorici, nakon koje su zakazali megdan sa Nagetsima.

Denver je oslabljen neigranjem Gilespija, dok Majamiju nedostaju dva bitna igrača - Hiro i Oladipo.

Drugi meč velikog finala na programu je kroz tri noći, a tok susreta iz Bol arene možete pratiti uživo na našem portalu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading