JOKIĆ NAPAO AMERIKANCE! Jedno pitanje posebno POGODILO Srbina, on ŽESTOKO odgovorio!

Autor:

Sport

01.06.2023

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ko je rekao da smo favoriti? Mediji, Las Vegas? A ranije je važilo da smo autsajderi? To nije tačno", rekao je centar Denver Nagetsa.

JOKIĆ NAPAO AMERIKANCE! Jedno pitanje posebno POGODILO Srbina, on ŽESTOKO odgovorio!

Foto: Tanjug

Sve je spremno za finalni okršaj u NBA ligi.

Denver Nagetsi, predvođeni Nikolom Jokićem, dočekaće u noći između četvrtka i petka (2.30) Majami Hit za koji nastupa Džokerov imenjak Jović, u prvom meču finalne serije.

Pred ovaj susret Nikola Jokić otvorio je dušu za američke medije i govorio je o brojnim zanimljivim temama.

Da li se sećate nekog NBA finala?

- Iskren da budem, ne znam. Ne sećam se. Možda kada je Dalas osvojio prvenstvo, Majami... Sećam se finala između Majamija i San Antonija kada je Rej Alen pogodio onaj šut. Pamtim otkako sam ja u ligi, ali ne toliko kada sam odrastao. Bilo je teško pratiti, višem sa gledao Evroligu i evropsku košarku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

 

Jeste li kao dete maštali da postignete koš za pobedu i titulu u poslednjoj sekundi?

- Naravno, svi su to radili. Tri, dva, jedan i onda pokušate da pogodite. To su verovatno svi uradili tokom života.

Ko će izaći kao pobednik iz duela Jokić - Adebajo?

- Nije to duel između Bema i mene, igra Denver protiv Majamija. Nas dvojica imamo sličan stil, volimo da igramo timsku košarku, uključimo saigrače. Neće to biti ja protiv njega, niti bilo koja dva igrača jedan protiv drugog, već Majami protiv Denvera i zato mislim da će biti interesantno.

Da li možete da uporedite sebe i Radivoja Koraća koji je takođe rođen u Somboru?

- Ne mogu to da kažem, to je na starijima ili ljudima koji ih se sećaju, koji su igrali sa njima, gledali ih. Da, Radivoj Korać je iz mog rodnog grada, ali ne znam da li možemo da se poredimo. U svakom slučaju, dobro pitanje, hvala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

 

Da li vam je Tim Dankan jedan od uzora?

- Da, on je verovatno jedna od najboljih četvorki koja je ikada igrala. Radio je sve sa takvom lakoćom... Sećam se kada je igrao protiv mene, bio je nešto starije, ali mi je spakovao 20 najlakših poena koje sam ikada video. Uvek je bio strpljiv, neko je na koga se treba ugledati i pravi igrač prema kojem treba oblikovati svoju igru.

Denver je imao dugu pauzu, da li će odmor značiti ili otežati put ka prstenu?

- Videćemo. Čekali smo, ali smo imali dobar, profesionalan pristup tokom tih osam-devet dana. Bila je duga pauza, ali odradili smo dobar posao, održali formu, spremali se, ali i uspeli da se odmorimo.

Kakav odnos imate sa Nikolom Jovićem i kakvo mišljenje imate o njemu?

Igrao je u istom timu u kom sam igrao ja u Srbiji i jedan od njegovih trenera je moj kum, koji radi tamo. Rekao mi je i godinu pre nego što je draftovan za njega da je veoma dobar igrač i osoba, da naporno radi i da ima talenat da postane NBA igrač. Znao sam ga i pre nego što sam ga upoznao. Nisam ga gledao kako igra, samo neke poteze, nikada čitavu utakmicu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jović

 

Imali ste priliku da se upoznate sa Jovićem koji je bio oduševljen susretom sa vama?

Morao je da kaže da je oduševljen, brate. Šta će da kaže? Ne želim da ga upoznam? Da, dobar momak, dobra osoba. Video sam da je sve krupniji. Videćemo da li će dobiti priliku da igra. Verujem da hoće, ima mnogo da ponudi.

Da li smatrate da ste najbolji košarkaš Denvera?

- Teško je reći. Nekada jesam, nekada nisam i to je u redu. Nemam problem sa tim, nemaju ni drugi. Način na koji igramo omogućava svima da se istaknu, budu najbolji igrači na utakmici, ili u nedelji... Lopta je često u mojim rukama, donosim dosta odluka, ali ne znam da li sam najbolji igrač.

Američki mediji su vas nazvali favoritom u finalu NBA lige:

- Ko je rekao da smo favoriti? Mediji, Las Vegas? A ranije je važilo da smo autsajderi? To nije tačno. U finalima nema favorita. Ovo će biti najteže utakmice u našim životima, svesni smo toga i spremni smo za to. Nema favorita i definitivno nismo favoriti u ovoj seriji. Finala je, nema favorita prema mom mišljenju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jović

 

Majami krasi odlična odbrana, da li to može da bude problem vašoj ekipi?

- Susretali smo se sa zonom, ali ne ovakvom, jer ih menjaju i znaju da poremete utakmicu u svoju korist i moramo da budemo fokusirani i čvrsti. Zato su sjajni, zato pobeđuju i zato su u finalu. Pokvare utakmicu kako njima odgovara i to rade veoma dobro. Videćemo kako će to uticati na mene, možda ću imati 10 izgubljenih lopti, možda 10 poena ili asistencija... Videćemo - zaključio je Nikola Jokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading