BOSTON ILI MAJAMI? Jokićev Denver dobio protivnika u borbi za titulu posle ŠOK ISHODA majstorice finala Istoka! (VIDEO)

Autor:

Sport

30.05.2023

05:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seltiksi se vratili od 0:3, a onda doživeli debakl u "TD Gardenu" kada su ih gotovo svi već videli u samoj završnici.

BOSTON ILI MAJAMI? Jokićev Denver dobio protivnika u borbi za titulu posle ŠOK ISHODA majstorice finala Istoka! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Duel Tejtuma (Boston) i Batlera (Majami)

Košarkaši Majamija deklasirali su Boston rezultatom 103:84 (22:15, 30:26, 24:25, 27:18) u majstorici finala Istoka, te su sa ukupnih 4:3 zakazali megdan sa Denverom u borbi za titulu.

Seltiksi nisu uspeli u pokušaju da ispišu istoriju i postanu prva franšiza koja je nakon zaostatka od 0:3 obezbedila prolaz dalje u plej-ofu.

Tim iz Masačusetsa je eliminisan zbog lošeg šuta za tri poena, izgubljenih lopti, ali i povrede Džejsona Tejtuma. Superstaru Bostona je početkom sedme utakmice stradao skočni zglob, ostao je na parketu uz bolnu grimasu na licu, a susret je okončao sa 14 poena i 11 skokova.

Pobednički sastav predvodio je maestralni Džimi Batler sa 28 koševa, sedam uhvaćenih lopti i šest asistencija, a pratio ga je Martin sa 26 poena (deset skokova)

Hit je dvocifreni višak stekao do poluvremena (52:41), Seltiksi su uspeli da ostanu u igri do poslednje četvrtine, ali su poklekli prvenstveno usled katastrofalnog šuta sa distance (9/42 naspram 14/28 Majamija).

Nagetsi, predvođeni Nikolom Jokićem, će imati prednost domaćeg terena u velikom NBA finalu koje počinje u noći između četvrtka i petka od dva časa i 30 minuta u Bol areni. Valja dodati da će Srbija sigurno dobiti NBA šampiona, a pitanje je samo da li će to biti popularni Džoker ili Nikola Jović, "ruki" u rosteru trenera Erika Spolstre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading