DIREKTOR ADMIRAL BET ABA LIGE ODGOVORIO LEGENDI PARTIZANA! Evo čija je nadležnost igranje u Areni!

Autor:

Sport

17.05.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor regionalnog takmičenja Milija Vojinović govorio je o problemima Partizana nastalim sa igranjem u najvećoj dvorani na Balkanu.

DIREKTOR ADMIRAL BET ABA LIGE ODGOVORIO LEGENDI PARTIZANA! Evo čija je nadležnost igranje u Areni!

Foto: Starsport

Nedavno je legendarni as Partizana i aktuelni direktor Beogradske arene Goran Grbović, izjavio da nije dobio datume o plej-ofu AdmiralBet ABA lige, ne bi li najveća srpska dvorana bila pripremljena za utakmice.

- Ovde govorimo o totalnoj zameni teza. Kao što sigurno znate, sama organizacija utakmice, a samim tim i dogovor sa dvoranom u potpunosti je u nadležnosti klubova. Samim tim, AdmiralBet ABA liga, kao i bilo koja druga liga na svetu, ne ulazi u odnosne između kluba i dvorane. Sve što se tiče termina utakmica dogovara se isključivo kroz komunikaciju sa klubovima i TV Arenom sport. Sigurno da je u interesu klubova i AdmiralBet ABA lige, da se utakmice igraju u najvećim mogućim dvoranama - rekao je Milija Vojinović.

Obrazložio je i probleme sa rasporedom, izazvani učešćem Partizana u Evroligi, pošto su igrali maratonsku seriju Top 8 faze sa madridskim Realom, posle koje su eliminisani iz četvrtfinala.

Foto: Privatna arhiva

Goran Grbović

- Postavka rasporeda je uvek delikatan posao, pogotovo sa Partizanovim obavezama u Top 8 Evrolige. Ali, u celoj toj priči samo ostaje velika žal, što se crno-beli nisu plasirali na Fajnal-for. To bi donelo novo opterećenje za kalendar plej-ofa, ali suvišno je i pričati koliko bi za samu AdmiralBet ABA ligu značilo da ima predstavnika na završnom turniru Evrolige. U tom duhu, jasno je i kako smo postavljali stvari u slučaju Partizana i prolongiranja termina plej-ofa. Kalendar plej-ofa sa svih mogućih opcija sigurno da postoji i on je napravljen kroz svakodnevnu i intenzivnu komunikaciju sa klubovima - dodao je direktor regionalnog takmičenja i dodao:

- Ostaje da vidimo kako će se dalje odvijati serije, sa jedne strane polufinalna, a sa druge četvrtfinalna, pa zatim i polufinalna, Osnosno, koja opcija će biti aktivirana zavisi od rezultata. Ali, sigurno da nijedna opcija u ovom trenutku ne ostavlja mogućnost da finale krene pre prve nedelje juna - izjavio je Vojinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading